Casa Corpului Didactic a Judeţului Bistriţa-Năsăud este acreditată ca Centru de Examinare ECL pentru limbile engleză, franceză, italiană şi germană. Certificatul ECL obţinut în urma examenului echivalează competenţele lingvistice la Bacalaureat şi este valabil pe tot parcursul vieţii.
Pentru informaţii şi înscrieri contactaţi CCD la tel. 0263 237094 sau e-mail ccd_bistrita@yahoo.com.
Pentru informaţii suplimentare accesaţi site-ul Centrului Naţional de Examinare ECL: http://www.ecl.org.ro.


OFERTA DE PROGRAME DE FORMARE CONTINUĂ, PROIECTE ŞI ACTIVITĂŢI (2017-2018)

Pentru înscriere la cursuri accesați formularul online apăsând pe butonul alăturat.
După completarea formularului, expediați-l prin apăsarea butonului Trimiteţi.


Publicare articole în NOVA DIDACTICA !
Revista electronică Nova Didactica a CCD Bistrița-Năsăud publică articole despre activitățile deosebite desfășurate cu elevii, precum și articole pe teme diverse din domeniul pedagogiei și didacticii. Cadrele didactice care doresc să publice astfel de articole sunt rugate să le trimită (însoțite eventual de fotografii) pe adresa didacticanova@gmail.com.


ANUNŢURI


Program pentru eliberarea atestatelor și adeverințelor:
L-J: 14.00 - 16.30
V: 8.00 - 14.00


22 februarie 2018

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud invită cadrele didactice interesate la workshop-ul „Dezvoltarea inteligenței emoționale la elevi-metode, practici”. Activitatea va avea loc marți, 6.03.2018, ora 14,30, la sala de festivități a Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud, din strada Nicolae Bălcescu, nr. 9. Înscrierea se poate face prin trimiterea unui email la adresa bianca_gherasim@yahoo.com. Vă așteptăm!


14 februarie 2018

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud invită cadrele didactice interesate la workshop-ul „Indicatori ai Sindromului Siberian în mediul școlar”.
Activitatea va avea loc marți, 27.02.2018, ora 14,30, la sala de festivități a Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud, din strada Nicolae Bălcescu, nr. 9.
Înscrierea se poate face prin trimiterea unui email la adresa cgimbuta@yahoo.com.
Vă așteptăm!


25 ianuarie 2018

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud invită cadrele didactice interesate de promovarea siguranței on-line în instituția școlară în care activează la workshop-ul „Fii promotor al siguranței digitale în școala ta! – Be an e-Safety Promoter in your School!”.
Activitatea este înscrisă și ca eveniment eTwinning fiind dedicată zilei de 06 februarie 2018, Ziua unui internet mai sigur/ Safer Internet Day 2018 și se va desfășura în sala de festivități a Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud, din strada Nicolae Bălcescu, nr. 9, începând cu ora 12,00.
Înscrierea se poate face prin trimiterea unui email la adresa cgimbuta@yahoo.com sau prin intermediul platformei e-Twinning (pentru cei care au cont e-Twinning), la secțiunea Evenimente.
Vă așteptăm cu mult drag!


22 ianuarie 2018

Asociația InfoCons oferă cursuri vocaționale în domeniile „Protecția consumatorilor” și „Financiar bancar”. Pentru detalii, consultați anunțul.


8 decembrie 2017

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud organizează luni, 11.12.2017, workshop-ul „Grație și sănătate prin arta Tai Chi Chuan”, ora 14,30, la Școala Profesională Specială „Sfânta Maria”, Bistrița (sala de sport).
Responsabili de activitate: prof. ZHANG Dong, Institutul Confucius Cluj; prof. metodist GÎMBUȚĂ Alina, CCD BN
Participarea este deschisă profesorilor de educație fizică și sport, kinetoterapeuților din școli, altor cadre didactice interesate din județul Bistrița-Năsăud. Pentru detalii consultaţi afişul.


4 decembrie 2017

Evenimentul de informare „Tineri pentru Europa” se va desfășura marți 5 decembrie 2017, ora 13.00, la Școala Gimnazială nr. 4 Bistrița.
Vor fi prezentate oportunitățile pentru tineri din cadrul programului ERASMUS +, Portalul European pentru Tineret și Corpul European de Solidaritate.
Participă elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială nr. 4 Bistrița.
Pentru detalii, consultați afișul.


24 noiembrie 2017

Eurodesk în Bistrița-Năsăud continuă cu evenimentul organizat miercuri, 29 noiembrie 2017, ora 12.00, la Colegiul Național George Coșbuc Năsăud. Vor fi prezentate oportunitățile pentru tineri din cadrul programului ERASMUS +, Portalul European de Tineret și Corpul European de Solidaritate. Pentru detalii, consultați afișul.


15 noiembrie 2017

În perioada 21-24 noiembrie 2017, Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud organizează sesiuni de instruire cu responsabilii cu formarea continuă, conform următoarei planificări:
Grupa 1: marți 21.11.2017 ora 14.00, la Școala Profesională Specială Sfânta Maria Bistrița
Grupa 2: joi 23.11. 2017 ora 14.00, la Școala Profesională Specială Sfânta Maria Bistrița
Grupa 3: miercuri 22.11.2017. ora 14.00, la Colegiul Silvic Transilvania Năsăud
Grupa 4: vineri, 24.11.2017 ora 14.00, la Colegiul Național Petru Rareș Beclean
Pentru informații suplimentare contactați responsabilii de activitate.


1 noiembrie 2017

Eveniment de promovare a serviciului Eurodesk, la liceul de Muzică Tudor Jarda Bistrița – vineri, 3 noiembrie 2017, ora 12.00. Pentru detalii, consultați afișul.


26 octombrie 2017

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud invită cadrele didactice la workshop-ul „Ritualul ceaiului în cultura chineză”, luni, 30 octombrie 2017, ora 15.30, locația – Palatul Copiilor, Bistrița. Pentru detalii, consultați afișul.


22 octombrie 2017

„It’s Time to move” este titlul evenimentului organizat pentru elevii de la Liceul Radu Petrescu Prundu Bîrgăului în data de 27 octombrie 2017, ora 13.00. Vor fi prezentate oportunitățile pentru tineri din cadrul programului ERASMUS +, Portalul European de Tineret, Corpul European de Solidaritate precum și promovarea concursului „Design de tricouri”! Pentru detalii, consultați afișul.


10 octombrie 2017

Elevii de la liceele din Bistrița sunt invitați să participe vineri, 13 octombrie 2017, ora 13.00, la Centrul Multifuncțional de la Liceul Tehnologic Forestier Bistrița la evenimentul de informare referitor la oportunitățile pentru tineri din cadrul programului ERASMUS +, Portalul European de Tineret, Corpul European de Solidaritate, precum și promovarea concursului de design de tricouri al campaniei TIME TO MOVE – 2017. Pentru detalii, consultați afișul.


5 octombrie 2017

09 Octombrie 2017, workshop ”Ziua Națională de comemorare a victimelor Holocaustului-exemple de bună practică în predarea istoriei”, ora 14,00, LICEUL "RADU PETRESCU", PRUNDU BÎRGĂULUI, sala CDI.
Responsabil: prof. BATÎȘ Mihaela, contact: 0740179588


3 octombrie 2017

Campania TIME TO MOVE 2017 în unitățile de învățământ din județul Bistrița-Năsăud va demara vineri 6 octombrie 2017, ora 14,00, la Extensia Năsăud a Universității Babeș Bolyai Cluj Napoca. Evenimentul de informare referitor la oportunitățile pentru tineri din cadrul programului ERASMUS +, Portalul European de Tineret, Corpul European de Solidaritate, precum și promovarea concursului de design de tricouri al campaniei, este organizat pentru studenții din anul I de la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației. Pentru detalii, consultați afișul.


19 septembrie 2017

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu organizează programele de conversie profesională "Educaţie tehnologică" şi "Economie şi educaţie antreprenorială". Pentru detalii consultați anunțul.


21 august 2017

Universitatea „Transilvania” din Brașov organizează programul de conversie profesională domeniul matematică. Pentru detalii consultați anunțul.


9 august 2017

Descoperă AUTORII celor mai bune manuale
Educație Socială clasa a V-a
Procedura de alegere a manualului de Educație Socială este următoarea (Rocnee):
1. Accesează Selectarea Necesarului de Manuale Scolare (SNMS) de pe site-ul Rocnee
2. Selectează Clasa a V-a din Catalog Manuale
3. Selectează titlul „Educație Socială”
4. Autorii noștri sunt: Sorina Codruța Missbach, Gabriel-Ștefan Ion
5. Editura este „Ascendia Design”.
6. Adaugați numărul necesar de manuale în câmpul „Comanda”
7. Salvați datele

Educație Tehnologică și Aplicații Practice clasa a V-a
Procedura de alegere pentru manualul de Educație tehnologică este următoarea (Rocnee):
1. Accesează Selectarea Necesarului de Manuale Scolare (SNMS) de pe site-ul Rocnee
2. Selectează Clasa a V-a din Catalog Manuale
3. Selectează titlul „Educație tehnologică și aplicații practice”
4. Autorii noștri sunt: Elena Carmena Neamțu, Violeta Halbac
5. Editura este „Ascendia Design”.
6. Adaugați numărul necesar de manuale în câmpul „Comanda”
7. Salvați datele

Alege gratuit manualule nostre pentru școala ta...
Manualele sunt făcute să funcționeze pe orice calculator, tabletă sau telefon din dotare. Profesorii pot fi siguri ca vor putea folosi manualele noastre în format clasic, dar și pe dispozitive inteligente.
Intrați pe manuale.eduteca.ro și accesați manualele în format tip PDF.
Atenție!
Pentru lansarea comenzilor către Minister (link funcțional numai din unitatile de învățământ), vă rugăm să accesați: https://transfer.rocnee.eu/manuale și să alegeți Ascendia Design


9 august 2017

Manuale Editura CD PRESS:
Educație fizică și sport
Ghidul profesorului


9 august 2017

Manuale Editura Litera:
Educație Fizică și Sport
Pregătire sportivă practică - Fotbal
Pregătire sportivă practică - Atletism


5 iulie 2017

Universitatea „Dunărea de Jos” Galați organizează programele de conversie profesională „Educație tehnologică” și „Educație fizică”. Pentru detalii consultați anunțul.


5 aprilie 2017

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Universitatea din Craiova organizează programe de conversie profesională a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar. Pentru detalii consultați anunțul.


17 martie 2017

Revista Nova Didactica (ISSN-L = 2247 – 157X) este noua revistă editată de Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud și apare doar în variantă online. Cadrele didactice care doresc să publice în această revistă sunt rugate să trimită articolele pe adresa cunoscută, didacticanova@gmail.com.
Vechea revistă, Didactica Nova, va apărea în continuare lunar ca supliment al ziarului Răsunetul (precum și în variantă online), iar conținutul va fi stabilit sub coordonarea Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud.


15 februarie 2017

Participarea cadrelor didactice de limba germană la activități de formare continuă organizate de Institutul Goethe București este recunoscută prin acordarea de credite profesionale transferabile. Pentru detalii consultați documentul MEN.