PENTRU ACTIVITĂŢI ONLINE

PROIECTE

FORMAREA PERSONALULUI DIN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR 


OFERTA DE PROGRAME DE FORMARE CONTINUĂ, PROIECTE ŞI ACTIVITĂŢI

Pentru înscriere la cursuri accesați formularul online apăsând pe butonul alăturat.
După completarea formularului, expediați-l prin apăsarea butonului Trimiteţi.


Publicare articole în NOVA DIDACTICA !
Revista electronică online Nova Didactica a CCD Bistrița-Năsăud publică articole despre activitățile deosebite desfășurate cu elevii, precum și articole pe teme diverse din domeniul pedagogiei și didacticii. Cadrele didactice care doresc să publice astfel de articole sunt rugate să le trimită (însoțite eventual de fotografii) pe adresa nova.didactica@ccdbn.ro.


ANUNŢURI


Pentru a evita aglomerarea în instituție, programul de lucru cu publicul la bibliotecă este zilnic (de luni până vineri) în intervalul orar 14.00 – 16.00.


6 mai 2021

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud și Liceul Teoretic Sanitar Bistrița organizează sesiunea de comunicări științifice ale cadrelor didactice care predau la școlile postliceale sanitare din județul Bistrița-Năsăud, activitate cuprinsă în oferta de programe de formare continuă, proiecte și activități a CCD BN pentru anul școlar 2020-2021 la cap. II. Simpozioane/ sesiuni de referate și comunicări, pag. 87, cu tema: „Educația pentru viață: societate, școală și familie”.
Activitatea se va desfășura în data de 11 mai 2021, ora 15:00 sub formă de webinar (prin Google Meet), pe platforma Google Workspace for Education Fundamentals activă pe domeniul ccdbn.ro al CCD BN.
În baza înscrierilor, CCD BN va crea conturi pentru participanți, iar conectarea la activitate a participanților se va face de pe conturile create (adrese de email pe domeniul ccdbn.ro). Raportul de prezență generat de platformă va sta la baza certificării (eliberarea de adeverințe).
Informații suplimentare: Bogdan Doina-Marilena, profesor metodist CCD BN, telefon: 0722381610.
Pentru detalii, consultați afișul și regulamentul.


21 aprilie 2021

Continuă selecția pentru grupul țintă al proiectului CRED – aprilie 2021 – seria 8 gimnaziu. Pentru detalii, consultați apelul și documentele din arhivă.


2 aprilie 2021

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud în parteneriat cu Palatul Copiilor Bistrița organizează în cadrul Concursului național de fizică aplicată „UNIVERSUL EINSTEIN” – ediția a XV-a, activitate cuprinsă în oferta de programe de formare continuă, proiecte și activități a CCD BN pentru anul școlar 2020-2021 la cap. III. PARTENERIATE, PROIECTE ȘI PROGRAME EDUCAȚIONALE la nivel regional, pag. 92, simpozionul tehnico-științific „Direcții de evoluție în fizica națională și mondială a secolului XXI – conexiuni cu alte științe și tehnologii”.
Simpozionul se va desfășura în data de 2 iulie 2021, interval orar: 16-20, sub formă de webinar (prin Google Meet), pe platforma G Suite for Education activă pe domeniul ccdbn.ro al CCD BN. Lucrările pentru simpozion se vor trimite până la data de 21.06.2021, ora 14.00, la adresele de e-mail: bogdan.marilena@ccdbn.ro și pcbistrita@gmail.com. Înscrierea la activitate se face prin completarea formularului.
În baza înscrierilor, CCD BN va crea conturi pentru participanți, iar conectarea la activitate a participanților se va face de pe conturile create (adrese de email pe platforma ccdbn.ro). Raportul de prezență generat de platforma G Suite for Education va sta la baza certificării (eliberarea de adeverințe).
Informații suplimentare: Bogdan Doina-Marilena, profesor metodist CCD BN, telefon: 0722381610.
Pentru detalii, consultați regulamentul simpozionului și anexa.

Profesorii interesați pot participa cu elevii la Concursul național de fizică aplicată pentru elevi „UNIVERSUL EINSTEIN” – ediția a XV-a.
Informații suplimentare: prof. Nicoară Dorel, director Palatul Copiilor Bistrița, e-mail: fproelectron@yahoo.com, pcbistrita@gmail.com, sau la tel 0263-211682.
Pentru detalii, consultați regulamentul de desfășurare și fișa de înscriere.


2 aprilie 2021

Casa Corpului Didactic Cluj anunță o nouă selecție a cadrelor didactice din învățământul gimnazial din regiunea Nord-Vest, în vederea participării la programul de formare profesională continuă acreditat „CRED – Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți. Formare nivel II – învățământ gimnazial”, derulat în cadrul proiectului CRED-Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți – cod SMIS 2014+:118327. Cadrele didactice interesate din județul Bistrița-Năsăud se pot înscrie prin accesarea formularului online.


30 martie 2021

Consultare publică – regulament selecție naționale de bune practici „Creatori de Educație”, din cadrul proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED


24 martie 2021

A fost publicată lucrarea „Exemple de bune practici și propuneri de îmbunătățire a programelor” care face parte din programul de formare dezvoltat în cadrul proiectului „Proces educațional optimizat prin activități de mentorat în școlile bistrițene”, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Proiectul este implementat de Inspectoratul Școlar al Județului Bistrița-Năsăud în parteneriat cu C&T Strategic Business Partners.


24 martie 2021

Proiectul CRED despre puterea nemăsurată a lui #împreună.


23 martie 2021

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud și Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud marchează ziua internațională a romilor prin Simpozionul Județean „Obiceiuri și tradiții la romi” activitate cuprinsă în oferta de programe de formare continuă, proiecte și activități a CCD BN pentru anul școlar 2020-2021. Activitatea se va desfășura în data de 8 aprilie 2021, ora 11.00 sub formă de webinar (prin Google Meet), pe platforma G Suite for Education activă pe domeniul ccdbn.ro al CCD BN.
Înscrierea la activitate se face până la data de 06.04.2021, ora 14.00 prin completarea formularului de înscriere.
În baza înscrierilor, CCD BN va crea conturi pentru participanți, iar conectarea la activitate a participanților se va face de pe conturile create (adrese de email pe platforma ccdbn.ro). Raportul de prezență generat de platforma G Suite for Education va sta la baza certificării (eliberarea de adeverințe).
Informații suplimentare: Bogdan Doina-Marilena, profesor metodist CCD BN, telefon: 0722381610.
Pentru detalii, consultați afișul și regulamentul.


16 martie 2021

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud și Școala Gimnazială „Avram Iancu” Bistrița organizează dezbaterea Basarabia - ținut al României Mari.
Înscrierea la activitate se face până la data de 25.03.2021, ora 14.00 prin completarea formularului de înscriere. Pentru detalii, consultați afișul.


5 martie 2021

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud anunță organizarea concursului de promovare în grad profesional pentru un post de informatician, grad I A, studii superioare, compartiment informatizare. Pentru detalii, consultați documentul atașat.

Update 19 martie 2021: Rezultatul concursului.


24 februarie 2021

Anul acesta are loc relansarea ediției a VI-a a Festivalului-concurs „CDIdei în cărți”, ediție care a fost suspendată în anul 2020. Pentru detalii, consultați descrierea.


22 februarie 2021

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița Năsăud anunță cadrele didactice din județul Bistrița-Năsăud care au deja gradul didactic definitiv în sistemul de învățământ că mai sunt disponibile pentru înscrieri la programele de formare acreditate (pentru grupele ce vor începe activitatea de formare după 15 Martie 2021) următoarele locuri:
- 13 locuri la programul de formare „SINERGII – COMUNICARE, COLABORARE, CONSILIERE” (OM nr. 3161/13.02.2019), 62 de ore, 15 Credite Profesionale Transferabile, 240 Ron;
- 13 Locuri pentru programul de formare COMPASIUNE ȘI ACȚIUNE – PROGRAM DE PREVENIRE A BULLYING-ULUI ÎN ȘCOALĂ” (OMEN 3937/19.04.2019), 60 de ore, 15 Credite Profesionale Transferabile, 300 Ron, livrat în parteneriat cu Asociația ProEuro-Cons.Înscrierea se face prin completarea formularului online care se deschide apăsând butonul „Înscriere la cursuri” aflat în partea superioară a paginii centrale www.ccdbn.ro.
Pentru alte detalii vă rugăm să contactați responsabilul pentru aceste cursuri, prof. metodist Alina Gîmbuță, tel. 0751800096.


16 februarie 2021

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud invită profesorii care predau disciplina Informatică și TIC la dezbaterea „Aplicarea criteriilor de evaluare a proiectelor de atestare profesională – Informatică”.
Activitatea se va desfășura în data de 23 februarie 2021, ora 15.15, sub formă de webinar (prin Google Meet), pe platforma G Suite for Education activă pe domeniul ccdbn.ro al CCD BN.
Înscrierea la activitate se face până la data de 22.02.2021, ora 15.00, prin completarea formularului de înscriere (linkul de înscriere: https://docs.google.com/forms/d/1-STGc3JVm-QB66NLMtqaEhQxg0Rd8rFRbBrAdlqw3e8/viewform?edit_requested=true)
În baza înscrierilor, CCD BN va crea conturi pentru participanți, iar conectarea la activitate a participanților se va face de pe conturile create. Raportul de prezență generat de platforma G Suite for Education va sta la baza certificării (eliberarea de adeverințe).


15 februarie 2021

Adresa MEC nr. 8596M/12.02.2021 privind Campania gratuită pentru profesori – ECDL Pedagogie digitală.


12 februarie 2021

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud invită profesorii care predau disciplina Educație tehnologică și aplicații practice la dezbaterea „Implementarea eficientă a curriculumului la ciclul gimnazial – disciplina Educație tehnologică și aplicații practice, clasa a VIII-a”.
Activitatea se va desfășura în data de 25 februarie 2021, ora 15.00, sub formă de webinar (prin Google Meet), pe platforma G Suite for Education activă pe domeniul ccdbn.ro al CCD BN.
Înscrierea la activitate se face până la data de 24.02.2021, ora 15.00, prin completarea formularului de înscriere (linkul de înscriere: https://docs.google.com/forms/d/18uVSNp4myKVXKSdypcQw-Ytp5XQDoNX-sCczj3jzQ0k/edit).
În baza înscrierilor, CCD BN va crea conturi pentru participanți, iar conectarea la activitate a participanților se va face de pe conturile create. Raportul de prezență generat de platforma G Suite for Education va sta la baza certificării (eliberarea de adeverințe).


25 ianuarie 2021

CASA CORPULUI DIDACTIC A JUDEȚULUI BISTRIȚA-NĂSĂUD, în parteneriat cu FUNDAȚIA TRANSYLVANIA COLLEGE organizează seminarul de formare profesională „Starea de bine a profesorului; o călătorie conștientă”.
Programul va începe pe data de 22.02.2021, va dura 5 săptămâni și cuprinde 5 sesiuni live (o întâlnire de 40 de minute la începutul fiecărei săptămâni), studiu individual ghidat pe o platformă digitală și întâlniri cu grupuri de reflecție.
Detalii în documentul Profesori fericiți.
Nr. de locuri este limitat.
Termen de înscriere 27.01.2021.
Informații suplimentare: profesor metodist Păvăluc Gal Eniko, e-mail: pavaluc.gal.eniko@ccdbn.ro

link înscrieri: https://forms.gle/8ofQthnZoLkt7oSt9


14 ianuarie 2021

A fost publicată OFERTA DE PROGRAME DE FORMARE CONTINUĂ, PROIECTE ȘI ACTIVITĂȚI a Casei Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud pentru anul școlar 2020 – 2021.


12 ianuarie 2021

Înscriere la cursul „CURRICULUM RELEVANT, EDUCAȚIE DESCHISĂ pentru toți” – CRED.
- Formularul de înscriere online
- Adresa MEC nr. 3783/06.01.2021
- Documente pentru scoli
- Documente pentru înscriere cursanți
- Conţinutul dosarului


15 decembrie 2020

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud anunță prelungirea înscrierilor pentru programul de formare acreditat „SINERGII – COMUNICARE, COLABORARE, CONSILIERE” (OM nr. 3161/13.02.2019) până la data de 11 ianuarie 2021. Cursul are 15 CPT și se va livra în sistem online, pe parcursul a 62 de ore – din care 34 sincron/webinar și 28 asincron, în Google Classroom.
Înscrierea se face prin completarea formularului online care se deschide apăsând butonul „Înscriere la cursuri” aflat în partea superioară a acestei pagini.
Pentru a putea fi contactați de către responsabilul de curs, vă rugăm insistent să acordați maximă atenție la corectitudinea datelor de contact pe care le introduceți în formularul de înscriere.


15 decembrie 2020

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud anunță prelungirea înscrierilor pentru programul de formare acreditat „MANAGEMENT ȘI LEADERSHIP ÎN 12 PAȘI” (OM nr. 5045 din 06.09.2018) până la data de 11 ianuarie 2021. Cursul are 30 CPT și se va livra în sistem online, pe parcursul a 122 de ore – din care 68 sincron/webinar și 54 asincron, în Google Classroom.
Înscrierea se face prin completarea formularului online care se deschide apăsând butonul „Înscriere la cursuri” aflat în partea superioară a acestei pagini.
Pentru a putea fi contactați de către responsabilul de curs, vă rugăm insistent să acordați maximă atenție la corectitudinea datelor de contact pe care le introduceți în formularul de înscriere.


15 decembrie 2020

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud în parteneriat cu Asociația ProEuro-Cons anunță constituirea unei grupe pentru programul de formare acreditat „MANAGEMENT DE PROIECT” (OM nr. 3904 / 05.06.2018).
Cursul are 15 CPT și se livrează în sistem online, pe parcursul a 60 ore – din care 36 ore sincron/webinar și 24 ore asincron, în Google Classroom.
Pentru înscrierea cadrelor didactice din județul Bistrița-Năsăud se va completa și semna formularul de înscriere anexat anunțului, se va scana color și se va transmite pe adresa de email a responsabilului de curs, profesor metodist Gîmbuță Alina (cgimbuta@yahoo.com, telefon 0751800096), până la data de 24 decembrie 2020.
Cursul va începe în momentul în care se va completa o grupă de minim 25 de persoane. Plata cursului se va face către Asociația ProEuro-Cons prin virament bancar, fiind posibilă și achitarea în două tranșe.


15 decembrie 2020

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud în parteneriat cu Asociația ProEuro-Cons anunță constituirea unei noi grupe pentru programul de formare acreditat „COMPASIUNE ȘI ACȚIUNE – PROGRAM DE PREVENIRE A BULLYING-ULUI ÎN ȘCOALĂ” (OMEN 3937/19.04.2019). Cursul are 15 CPT și se livrează în sistem online, pe parcursul a 60 ore – din care 36 ore sincron/webinar și 24 ore asincron, în Google Classroom.
Pentru înscrierea cadrelor didactice din județul Bistrița-Năsăud se va completa și semna formularul de înscriere anexat anunțului, se va scana color și se va transmite pe adresa de email a responsabilului de curs, profesor metodist Gîmbuță Alina (cgimbuta@yahoo.com, telefon 0751800096), până la data de 24 decembrie 2020.
Cursul va începe în momentul în care se va completa o grupă de minim 25 de persoane. Plata cursului se va face către Asociația ProEuro-Cons prin virament bancar, fiind posibilă și achitarea în două tranșe.


4 decembrie 2020

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud organizează în perioada 8 - 19 decembrie 2020 programul de formare continuă avizat MEC „EDUCAȚIA ONLINE LA VÂRSTELE MICI”. Descrierea programului se găsește în documentul alăturat.
Grup țintă: personal didactic de predare din învățământul preșcolar și primar.
Nr. de ore: 30
Nr. de locuri: 100
Cursul este gratuit.
Înscrierea se face (ca pentru toate programele de formare ale CCD BN) prin completarea formularului online care se deschide apăsând butonul „Înscriere la cursuri” aflat în partea superioară a acestei pagini.
Termen de înscriere: luni, 07.12.2020, ora 14.00.


16 noiembrie 2020

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud și Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, în parteneriat cu Departamentul de Științe ale Educației din cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, organizează, sâmbătă 21 noiembrie 2020, începând cu ora 9.00, Conferința națională online „Provocările și oportunitățile instruirii digitale”.
Pentru înscriere, completați formularul.


4 noiembrie 2020

Selecția națională de creatori de resurse educaționale deschise (RED) continuă.


4 noiembrie 2020

Proiect CRED - Apel de selecţie pentru ocuparea unor posturi de formatori pentru regiunea Nord-Vest, în afara organigramei

Anexe


4 noiembrie 2020

Proiect CRED - Apel de selecţie pentru ocuparea unor posturi de Experți realizare resurse educaționale deschise

Anexe


21 octombrie 2020

În perioada 21 – 30 octombrie 2020, activitatea cu publicul la Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud se restrânge.
Pentru activități de consiliere/consultanță, contactați personalul telefonic sau prin e-mail (date de contact – http://ccdbn.ro/home.htm).
În această perioadă nu se eliberează adeverințe/atestate decât în baza unei programări.
Pentru programare trimiteți un e-mail pe adresa ccd@ccdbn.ro în care menționați:
- Numele si prenumele:
- Unitatea de învățământ:
- Nr. de telefon:
- Documentul pe care îl solicitați (adeverință/atestat)
- Cursul/Activitatea pentru care solicitați documentul
- Anul în care s-a desfășurat cursul/activitatea

Vă mulțumim pentru înțelegere!


20 octombrie 2020

Societatea Națională de Medicină a Familiei a întocmit un material informativ – conform ultimelor reglementări legislative – care aduce clarificări utile populației despre atitudinile și comportamentele necesare în actualul context pandemic: Scrisoare deschisă de la medicul de familie către pacientul său.


13 octombrie 2020

În atenția cadrelor didactice din județul Bistrița-Năsăud!
Prin adresa MEC nr. 6529/DGIP/29.09.2020, Casei Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud i-a fost comunicat avizul pentru reorganizarea și desfășurarea în regim online de tip sincron audio-video (webinar), a următoarelor programe de formare, incluse în ofertă:
- Formarea profesorilor metodiști – 24 ore;
- Abilitarea curriculară a cadrelor didactice din învățământul primar pentru clasa pregătitoare – 16 ore;
- Organizarea activității de predare-învățare-evaluare în mediul online: Google Classroom – nivel elementar – 20 ore;
- Abilitare curriculară – Consiliere și orientare – 24 ore
Descrierea programelor se găsește în documentul alăturat.
Înscrierea se face direct, prin completarea formularului online accesibil prin apăsarea butonului „Înscriere la cursuri” de pe pagina oficială a CCD BN.


13 octombrie 2020

În atenția cadrelor didactice din județul Bistrița-Năsăud!
Prin adresa MEC nr. 6325/DGIP/CSA-6/13/29.09.2020, Casei Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud i-a fost comunicat avizul pentru reorganizarea și desfășurarea în regim online de tip sincron audio-video (webinar), a activităților de formare din programului de formare continuă „Dezvoltarea competențelor digitale pentru activități didactice online”, acreditat prin OM nr. 4925/10.08.2020. Descrierea programului se găsește în documentul alăturat.
Înscrierea se face direct, prin completarea formularului online accesibil prin apăsarea butonului „Înscriere la cursuri” de pe pagina oficială a CCD BN.


13 octombrie 2020

În atenția cadrelor didactice din județul Bistrița-Năsăud!
În vederea solicitării avizului MEC de livrare a cursurilor de formare în varianta on-line (sincron), Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud anunță o nouă sesiune de înscriere online pentru următoarele programe de formare acreditate prin O.M.:
1. Management și Leadership în 12 Pași - 30 CPT, 122 ore;
2. Sinergii-Comunicare, Colaborare, Consiliere - 15 CPT, 62 ore;
3. Ora de Net - Folosirea creativă, utilă și sigură a internetului - 15 CPT, 60 ore.
Înscrierea se face direct, prin completarea formularului online accesibil prin apăsarea butonului „Înscriere la cursuri” de pe pagina oficială a CCD BN.


1 octombrie 2020

În atenția cadrelor didactice din județul Bistrița-Năsăud: Procesul de echivalare și acordare a unui număr de credite profesionale transferabile personalului didactic care a finalizat programe speciale este reglementat prin Procedura Nr. 38591 din 03.10.2019. Pentru detalii consultați precizările și Procedura Programe Speciale.


22 septembrie 2020

Școlile care doresc să-și activeze independent pachetul Office 365, au aici un ghid detaliat.
Cei care au făcut demersurile de activare G Suite for Education prin clasaviitorului.ro, vor continua așa cum au început, fiindcă le va fi activat și pachetul Office 365.


21 septembrie 2020

Ministerul Educației și Cercetării a lansat, prin Centrul de Politici și Evaluare în Educație, apelul de selecție în vederea constituirii Corpului de profesori evaluatori pentru examenele și concursurile naționale (CPEECN).
https://rocnee.eu/examene/Ordin_documente_anexe_corpul-de-profesori-evaluatori(CPEECN).html


21 septembrie 2020

Repartizarea profesorilor metodiști în comisiile constituite în unitățile de învățământ în vederea echivalării în credite profesionale transferabile (CPT) a formelor de organizare a formării continue, pentru anul școlar precedent (01.09.2019-31.08.2020).


15 septembrie 2020

Ca urmare a precizărilor din adresa MEC nr. 6164/DGIP/11.09.2020, Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud a solicitat aprobarea pentru reorganizarea și desfășurarea în regim online de tip sincron audio-video (webinar) a activităților de formare aferente programelor de formare continuă acreditate. Față de oferta din anul școlar trecut, a fost adăugat un nou program, „Dezvoltarea competențelor digitale pentru activități didactice online”. Descrierile acestor programe se găsesc în documentul alăturat. Înscrierea la cursuri se face ca și până acum, prin completarea formularului online, care se accesează cu butonul „Înscriere la cursuri” aflat mai sus pe această pagină.


15 septembrie 2020

Precizări cu privire la prevederile legislative în vigoare, referitoare la derularea activităților de formare din cadrul programelor de formare continuă acreditate, în contextul prevenirii și combaterii efectelor pandemiei COVID-19. Adresa MEC nr. 6164/DGIP/11.09.2020.


1 septembrie 2020

Calendarul activității de echivalare a creditelor profesionale transferabile.
Ordinul de ministru 5562/2011.
Consultați secțiunea Echivalare credite de pe acest site.


1 septembrie 2020

Ministerul Educației și Cercetării lansează portalul de informare educatiacontinua.edu.ro, instrument online dedicat tuturor celor interesați de contextul educativ și sanitar în care se va desfășura activitatea în anul școlar/universitar 2020-2021, ca urmare a evoluției pandemiei de COVID-19.
http://educatiacontinua.edu.ro/?fbclid=IwAR0NobVNPXMcjUUzyg6XjTry31RAhRvCWr4iuTUPFb4JgnyIiAizegyBmFk


9 august 2020

Noul sediu al Casei Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud se află în Bistrița, strada Sucevei nr. 1-3.
Până la instalarea noului telefon si fax vă rugăm să contactați personalul din CCD BN la numerele de telefonie mobilă afișate în secțiunea Acasă/Contact de pe site-ul CCD BN, precum și prin e-mail.
Vă mulțumim pentru înțelegere!


9 august 2020

În atenția cadrelor didactice înscrise la cursul de formare „Google Classroom – utilizare elementară” CCD BN.
La programul de formare „Google Classroom – utilizare elementară” s-au înscris peste 1700 de cadre didactice. Personalul didactic din CCD BN și formatorii sprijină activitatea de pregătire a noului an școlar 2020-2021 și fac tot ce le stă în putință pentru a răspunde solicitărilor dumneavoastră.
În momentul în care veți fi repartizat în grupă, veți primi un e-mail cu informații pentru activarea contului. Vă rugăm să urmăriți adresa de e-mail pe care ați furnizat-o la înscrierea la curs și să vă activați contul în timp util.
Vă mulțumim!


4 august 2020

Absolvenții programelor de formare din cadrul proiectului CRED (seriile 1, 2 și 3 - învățământ primar și seriile 1, 2, 3 și 4 - învățământ gimnazial) pot ridica adeverințele de participare de la sediul Casei Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud în perioada 6 – 31 august 2020 (de luni până vineri), între orele 9.00 – 15.00.
Detalii aici.


29 iulie 2020

La solicitarea cadrelor didactice, Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud anunță prelungirea perioadei de înscriere pentru cursul de formare acreditat „COMPASIUNE ȘI ACȚIUNE – PROGRAM DE PREVENIRE A BULLYING-ULUI ÎN ȘCOALĂ” (OMEN 3937/19.04.2019), 15 CPT, până Luni, 03 August 2020 (inclusiv). Pentru înscriere se va completa și semna formularul de înscriere anexat, se va scana și se va transmite pe adresa de email cgimbuta@yahoo.com. Formularul de înscriere în original și dosarul de înscriere se vor aduce la secretariatul CCD BN după validarea grupei și notificarea cursanților prin mail. Cursul se va livra pe parcursul lunii August doar în format on-line iar plata se va face către Asociația ProEuro-Cons prin virament bancar, fiind posibilă și achitarea în două tranșe.
IMPORTANT!
Toate cadrele didactice din județul Bistrița-Năsăud care se vor înscrie la acest curs până la data menționată în acest anunț pot beneficia și de acces gratuit la cursul asincron ,,NOILE TEHNOLOGII ÎN EDUCAȚIE” (curs neacreditat, dar pentru care Asociația ProEuro-Cons eliberează o diplomă/adeverință de participare).
Pentru detalii suplimentare vă rugăm să luați legătura cu responsabilul de curs, prof. metodist Alina Gîmbuță, tel.0751800096.
Pentru detalii, consultaţi Prezentarea programului şi Formularul de înscriere.


26 iulie 2020

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud sprijină activitatea de pregătire a noului an școlar 2020-2021 și propune cadrelor didactice cursul de formare „Google Classroom – utilizare elementară”. Cursul se organizează pentru toate cadrele didactice, indiferent de nivelul de învățământ și specializare, în perioada 27 iulie – 11 septembrie 2020, în 11 locații din județ conform arondării (vezi anexa).
Acest program de formare este gratuit şi se va desfăşura online.
Detalii aici.


22 iulie 2020

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud în parteneriat cu Asociația ProEuro-Cons anunță livrarea programului de formare acreditat „COMPASIUNE ȘI ACȚIUNE - PROGRAM DE PREVENIRE A BULLYING-ULUI ÎN ȘCOALĂ” (OMEN 3937/19.04.2019), 15 CPT, în format on-line, începând cu finalul lunii Iulie/începutul lunii August 2020.
Pentru înscrierea cadrelor didactice din județul Bistrița-Năsăud se va completa și semna formularul de înscriere anexat anunțului, se va scana color și se va transmite pe adresa de email cgimbuta@yahoo.com, până la data de 27 Iulie 2020 (inclusiv).
Formularul de înscriere în original și dosarul de înscriere se vor aduce la secretariatul CCD BN după primirea avizului de la MECS, conform ordinului 4649/30.06.2020 (cei înscriși vor fi notificați prin mail). Cursul va începe în momentul în care se va completa o grupă cu 25 de persoane. Plata cursului se va face către Asociația ProEuro-Cons prin virament bancar, fiind posibilă și achitarea în două tranșe.

IMPORTANT!
Toate cadrele didactice din județul Bistrița-Năsăud care se vor înscrie la acest curs până la data menționată în acest anunț pot beneficia și de acces gratuit la cursul asincron ,,NOILE TEHNOLOGII ÎN EDUCAȚIE” (curs neacreditat, dar pentru care Asociația ProEuro-Cons eliberează o diplomă/adeverință de participare).
Cei care doresc și încrierea gratuită la acest curs vor notifica CCD BN prin mail, la adresa cgimbuta@yahoo.com, la momentul trimiterii formularului de înscriere pentru cursul acreditat ”COMPASIUNE ȘI ACȚIUNE - PROGRAM DE PREVENIRE A BULLYING-ULUI ÎN ȘCOALĂ”.

Pentru detalii, consultaţi Prezentarea programului şi Formularul de înscriere.


26 iunie 2020

Pentru marcarea la nivel național a „Zilei Internaționale împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri – 26 Iunie 2020”, Agenția Națională Antidrog (ANA) lansează anul acesta un concurs de fotografie tematică, subsumat campaniei naționale media de prevenire a consumului de substanțe psihoactive „FII LIBER!”. Pentru detalii, consultați comunicatul și afișul.
Vizionaţi Spot NSP


23 iunie 2020

În cadrul proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED, se organizează evenimentul online „Creatori de Educație – poveștile de succes continuă!”, joi, 25 iunie, orele 14.00-16.00. Evenimentul este transmis live, pe contul de Facebook „Proiectul CRED”, fiind adresat tuturor cadrelor didactice din România care doresc să afle bune practici de la colegi a căror valoare este recunoscută de întreaga comunitate educațională. Mai multe informații despre eveniment sunt în descriere.
Linkul prin intermediul căruia se poate accesa evenimentul: https://www.facebook.com/events/712317592918987


19 iunie 2020

Perioada de înscriere în Selecția Națională de bune practici „Creatori de Educație”, desfășurată în cadrul proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED, a fost prelungită cu două săptămâni, până la data de 5 iulie 2020. Pentru detalii, consultați știrea, decizia și afișul.

Vă recomandăm să urmăriți pagina de Facebook a proiectului CRED, precum și site-ul dedicat selecției.


15 mai 2020

Stimați colegi, prin completarea acestui chestionar și exprimarea cu sinceritate a opiniilor dumneavoastră, veți contribui la analiza unor aspecte legate de implementarea programului de formare ”Dezvoltarea competențelor digitale de lucru în Google Clasroom”.
Asigurându-vă de întregul nostru respect, declarăm că toate rezultatele obținute vor fi utilizate în scopul acreditării unui program de formare, iar confidențialitatea este asigurată.


14 mai 2020

Ordin comun al Ministerului Educației și Cercetării (nr. 4.220/8.05.2020) și al Ministerului Sănătății (nr. 769/8.05.2020) pentru stabilirea unor măsuri de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu SARS CoV 2 în instituțiile/unitățile de învățământ.


29 aprilie 2020

În ajutorul şcolilor care încă nu şi-au activat licenţa GSuite: un mini-ghid.

Pentru mai multe amănunte, accesaţi ghidul complet.


31 martie 2020

Pentru pregătirea elevilor în vederea susținerii examenelor naționale, MEC împreună cu CNEE au realizat un set de teste de antrenament și le-au publicat pe site-ul https://rocnee.eu/testeantrenament. În 3 aprilie 2020, vor fi postate baremele de evaluare și notare pe același site.


26 martie 2020

Webinar Microsoft Teams (partea a II-a) 26 martie 2020


26 martie 2020

Ministerul Educației și Cercetării a lansat portalul Digital pe educred.ro pentru cadrele didactice implicate în învățare la distanță cu elevii. Pentru detalii, consultați anunțul.


26 martie 2020

Înregistrarea webinarului despre Google Classroom din 25 martie 2020.


25 martie 2020

Tutorial video despre Google Classroom

Ghid de utilizare Google Classroom (pdf)


25 martie 2020

Pentru profesorii care lucrează on-line: Utilizare WeBex.


24 martie 2020

Pentru profesorii care lucrează on-line:
Cum se folosește Livresq, pentru a crea lecții.


20 martie 2020

Pentru profesorii care lucrează online:
Ghid video despre Utilizarea Google Calendar, Meet și YouTube Live (de la minutul 8:20).


19 martie 2020

Cadrele didactice care doresc să lucreze on-line au ocazia să urmărească o prezentare (pe parcursul câtorva întâlniri) a aplicațiilor Microsoft care pot fi folosite în acest scop.
Urmând linkul de mai jos, veți vedea înregistrarea întâlnirii de miercuri, 18 martie 2020.
Cum utilizăm aplicațiile de productivitate Microsoft


17 martie 2020

Pentru cadrele didactice care au conturi pe educred.ro:
Echipa de experți ai proiectului ,,Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” – CRED organizează o serie de instruiri online pentru utilizarea instrumentelor și tehnologiilor care susțin desfășurarea activităților cu elevii în regim online. Pentru detalii, consultați anunțul.


16 martie 2020

În ajutorul cadrelor didactice care își desfășoară activitatea on-line:
Profesorii care vor să folosească aplicația Google Classroom au la dispoziție și tutoriale video pe care le pot găsi la o simplă căutare pe YouTube.
Exemple:
- Clasa Viitorului: Demonstrație Google Classroom
- The NEW Google Classroom - Full Tutorial
- Pop Florin - Creare curs Google Classroom
- Pop Florin - Fisa cursului Google Classroom


16 martie 2020

În ajutorul cadrelor didactice care își desfășoară activitatea on-line:
Profesorii care și-au activat conturile GSuite pot utiliza aplicația Google Classroom pentru a-și organiza activitatea cu elevii într-o clasă virtuală.
Bineînțeles, și elevii respectivi trebuie să aibă conturile GSuite activate pentru a putea activa în clasa virtuală. Alăturat este un manual de utilizare a acestei aplicații.


16 martie 2020

În ajutorul cadrelor didactice care își desfășoară activitatea on-line:
Profesorii care și-au activat conturile GSuite se pot „întâlni” cu elevii în cadrul unui webinar în mediul virtual cu ajutorul aplicației Meet. Bineînțeles, și elevii respectivi trebuie să aibă conturile GSuite activate pentru a putea fi invitați la întâlnire. Alăturat este un ghid de utilizare a acestei aplicații.


12 martie 2020

Ca măsură de prevenire a răspândirii virusului COVID-19, la nivelul Casei Corpului Didactic a Judeţului Bistriţa-Năsăud, s-a decis ca începând cu data de 13 martie 2020, să se suspende programul cu publicul. Toate informările sau solicitările în această perioadă pot fi transmise exclusiv online, pe adresa de mail ccd_bistrita@yahoo.com, prin tel. 0263/237094 sau prin fax.0263/234916.
În cazul solicitărilor de adeverinţe sau atestate în original, se va lua legătura cu secretarul sau cu informaticianul instituţiei, iar ridicarea acestora se va face pe baza programării convenite de comun acord.
Vă mulțumim pentru înțelegere!


11 martie 2020

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud și Liceul Teoretic Sanitar Bistrița vă invită să participați la Simpozionul Național „EcoSănătatea – Proiecte spre viitor” care va avea loc la Liceul Teoretic Sanitar Bistrița în data de 5 mai 2020 ora 14,30.
Pentru detalii, consultați afișul, regulamentul, fișa de înscriere și declarație de autenticitate.


10 martie 2020

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud și Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud marchează ziua internațională a romilor prin Simpozionul Județean „Obiceiuri și tradiții la romi” în ziua de 8 aprilie 2020, ora 14:30, la Palatul Copiilor Bistrița (Școala Gimnazială Avram Iancu Bistrița, etaj II). Pentru detalii, consultați afișul, regulamentul și fișa de înscriere.


28 februarie 2020

În ședința Colegiului Prefectural din 26 februarie 2020, s-a hotărât distribuirea câtorva materiale conținând recomandări oficiale de protecție împotriva COVID-19, în vederea afișării lor în instituții: Sfaturi, QA1, QA2, QA3_1, QA4, QA6.


21 februarie 2020

Casa Corpului Didactic Mehedinți organizează în data de 11 martie 2020, ora 14.30, simpozionul național „Mentalitate deschisă în educație”. Detalii în anunţ şi Fişa de înscriere.
Pentru informații suplimentare contactați:
- profesor-metodist Simona-Mihaela SBRENȚA: 0751 823 893; sim_sfr@yahoo.fr;
- informatician Alexandru ISTODOR: 0748 226 812; istodoralexandru@gmail.com;
- Casa Corpului Didactic Mehdinți: 0252 321 537, ccdmehedinti@gmail.com;
- Site Casa Corpului Didactic Mehdinți


18 februarie 2020

Casa Corpului Didactic Sibiu organizează ediția a VI-a a Festivalului-concurs „CDIdei în cărți”. Festivalul a preluat ideea unei activități cu caracter nonformal, aceea a Muzeului literar. „Muzeul literar” este o activitate de animație de lectură în cadrul căreia elevii, în urma lecturii unei cărți/ lucrări documentare, realizează un obiect reprezentativ din acea lucrare pe care îl prezintă publicului, „vizitatorilor”.
În anul 2020 festivalul se desfășoară pe patru categorii de vârstă astfel: clasele III- IV; clasele V-VI; clasele VII- VIII; clasele IX-X (Nou!)
Elevii din clasele a IX-a și a X-a nu vor confecționa un obiect, ci vor realiza un book trailer al unei cărți citite.
Unitățile care se înscriu la festival vor primi Metodologia de organizare și desfășurare a Festivalului – concurs „CDIdei în cărți”, ediția a VI-a, 2020, criteriile și instrumentele de evaluare.
Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud este partener în acest proiect.
Înscrierea în proiect a unităților de învățământ se realizează prin completarea formularului on-line. Toate informațiile privind proiectul se găsesc pe site-ul CDIdei în cărți.


18 februarie 2020

Vă informăm că prin OM 3189/07.02.2020 s-a acreditat Cursul de formare „ORA DE NET - FOLOSIREA UTILĂ, CREATIVĂ ȘI SIGURĂ A INTERNETULUI (FUCSI)” (60 ore/15 CPT) furnizat de Organizația „Salvați Copiii” România în parteneriat cu Kreativ Research și CCD-uri din țară, printre care și Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița Năsăud.
În vederea constituirii unei prime grupe de formare, vă puteți înscrie on-line la acest curs pe pagina oficială a CCD BN, accesând butonul albastru Înscriere la cursuri; după completarea formularului, expediați formularul on-line prin apăsarea butonului Trimiteţi.
Pentru informații suplimentare puteți consulta Oferta de programe pentru anul școlar 2019-2020 (varianta completă) sau apela telefonic responsabilul de program, prof. metodist Alina GÎMBUȚĂ, la numărul 0751800096.


12 februarie 2020

Platforma Lifelong Learning a lansat un studiu de cercetare privind cadrul strategic de cooperare în domeniul educației și formării. Pentru detalii consultați documentul.

Cadrele didactice din învățământul preuniversitar din județ sunt rugate să răspundă la întrebările chestionarului de la adresa https://www.surveymonkey.com/r/et2020.


4 februarie 2020

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud în colaborare cu Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița organizează marți, 11.02.2020, ora 14.30, workshopul „E-Safety Label for Schools” (eveniment înregistrat eTwinning, dedicat evenimentului Safer Internet Day 2020).
Locația activității: Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, Bistrița, bibliotecă.
Responsabili de activitate: prof. CHIRA Dalia Ramona, Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, Bistrița, prof. metodist GÎMBUȚĂ Alina, CCD BN.
Participarea este deschisă tuturor cadrelor didactice interesate din județul Bistrița-Năsăud.
Înscrierea se face prin e-mail la dalia.chira@yahoo.com și cgimbuta@yahoo.com.
Pentru detalii, consultați afișul.


4 februarie 2020

CCD Bistrița-Năsăud în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud organizează în perioada 11 februarie - 3 martie 2020, cursul de formare Instrumente digitale de formare în economia circulară pentru inovare în antreprenoriatul ecologic – ENG@GE.
Cursul se regăsește în oferta Casei Corpului Didactic Bistrița-Năsăud.
Grup țintă: 20 de profesori diriginți
Cursul este gratuit; se desfășoară pe parcursul a 32 de ore (activități face-to-face și online)
Pe principiul primul venit primul servit, înscrierea se face până joi 6 februarie 2020 completând formularul de înscriere.
Cei selectați (primii 20 înscriși) vor primi e-mail de confirmare și vor trimite formularul de confirmare până vineri 7 februarie la adresa de e-mail europedirect@cciabn.ro.
Alte detalii (și formularul de confirmare) se găsesc în documentul alăturat.


28 ianuarie 2020

Regulamentul Selecției naționale de bune practici în învățământul primar și gimnazial românesc, „Creatori de Educație” – Invitatie pentru propuneri de îmbunătățire


27 ianuarie 2020

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud și Școala Gimnazială Nr.1 Bistrița vă invită să participați la Simpozionul Județean „Alternative didactice din perspectiva viitorului” care va avea loc la Școala Gimnazială Nr.1 Bistrița, în data de 17 februarie 2020, ora 14,30.
Pentru detalii, consultați afișul, regulamentul și fișa de înscriere.
Responsabili de activitate: Bogdan Doina-Marilena, profesor metodist CCD Bistrița-Năsăud; prof. Mihaiu Ancuța, director Școala Gimnazială Nr.1 Bistrița, prof. Nelca Mirela Venera, Școala Gimnazială Nr.1 Bistrița.
Pentru informații suplimentare: Bogdan Doina-Marilena (tel. 0722381610), Nelca Mirela Venera (tel. 0745320622).


8 ianuarie 2020

Centrul Național de Evaluare și Examinare anunță că în perioada 7-16 ianuarie 2020 se fac înscrieri pentru „Programul de formare continuă pentru experții evaluatori de manuale – CEEM”, acreditat prin OMEC 5612/19.12.2019. Pentru detalii, consultați anunțul publicat pe site-ul Centrului Național de Evaluare și Examinare.


9 decembrie 2019

Termenul de depunere a dosarelor pentru selecția de formatori în cadrul proiectului POCU „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED s-a prelungit până în 8 ianuarie 2020. Pentru detalii, consultați documentul.


27 noiembrie 2019

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud invită cadrele didactice, membri ai comunității locale la dezbaterea cu tema: „1 Decembrie 1918 – Împlinirea visului unei națiuni”. Activitatea va avea loc în data de 3 decembrie 2019 – ora 14,30 la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Bistrița. Pentru detalii, consultați afișul.


19 noiembrie 2019

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud invită profesorii care predau disciplina Educație tehnologică și aplicații practice la dezbaterea cu tema: „Implementarea eficientă a curriculumului gimnazial la disciplina Educație tehnologică și aplicații practice – clasa a VII-a”. Activitatea va avea loc în data de 27 noiembrie 2019 – ora 14,30 la Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Bistrița. Pentru detalii, consultați afișul.


18 noiembrie 2019

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud invită cadrele didactice care îndeplinesc funcția de diriginte la workshopul cu tema „Implementarea programei școlare la disciplina Consiliere și Orientare la clasele V-VII”. Activitatea va avea loc în data de 28 noiembrie 2019 – ora 14,30 la Școala Gimnazială Nr.1 Bistrița. Pentru detalii, consultați afișul.


15 noiembrie 2019

Casa Corpului Didactic Cluj organizează selecție de experți și formatori în cadrul proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED, cod SMIS 2014+:118327, pentru posturile specificate în documentul Apel selecție.


15 noiembrie 2019

Universitatea de Vest din Timișoara organizează programul de conversie profesională „Chimie”, seria 2019-2021. Pentru detalii, consultați anunțul.


5 noiembrie 2019

Ministerul Educației Naționale supune consultării publice documentele Repere pentru proiectarea și actualizarea curriculumului național și Metodologia privind dezvoltarea curriculumului la decizia școlii, centrat pe dezvoltarea competențelor, elaborate în cadrul proiectului „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți – CRED”, cod SMIS 2014+: 118327, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.
Participarea dumneavoastră la procesul de consultare este foarte importantă pentru a colecta propuneri concrete de îmbunătățire și completare a documentelor.
Linkurile către cele două documente, precum și descrierea modului de transmitere a feedback-ului, se găsesc în acest document.


30 octombrie 2019

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud invită profesorii de matematică, informatică și TIC la masa rotundă cu tema „DIGITALIADA – beneficiile utilizării în lecțiile de matematică, informatică și TIC”
Activitatea va avea loc în data de 14 noiembrie 2019– ora 14 00 la Școala Gimnazială Petriș.
Pentru detalii, consultați afișul.


25 octombrie 2019

Evenimentul de informare „Time to Move în școala ta” se va desfășura marți 29 octombrie 2019, ora 13.00, la Liceul Tehnologic Grigore Moisil Bistrița și miercuri 30 octombrie 2019 la Școala Gimnazială Nimigea de Jos.
Vor fi prezentate oportunitățile studiu, voluntariat, stagii, participare, granturi.
Pentru detalii, consultați afișul 29.10.2019, afișul 30.10.2019.


21 octombrie 2019

„Campania Time to Move în școala ta” este titlul evenimentului organizat pentru elevii de la Liceul Tehnologic Lechința în data de 23 ocombrie 2019, ora 13.00. Vor fi prezentate oportunitățile studiu, voluntariat, stagii, participare, granturi.
Pentru detalii, consultați afișul.


17 octombrie 2019

Pentru responsabilii cu formarea continuă:
Instrumentul de gestionare a Creditelor Profesionale Transferabile (=tabel_CPT_2019.xls) va fi folosit pentru centralizarea situației CPT a cadrelor didactice pe intervale de 5 ani, conform Art. 245 din Legea Educației Naționale.
După completare, va fi trimis pe adresa ccd_bistrița@yahoo.com. Termen: 31.10.2019.
Atenţie: NU se poate folosi tabelul de anul trecut!


14 octombrie 2019

Elevii de la Liceul Tehnologic Florian Porcius Rodna sunt invitați să participe vineri, 18 octombrie 2019, ora 13.00, la evenimentul de informare din cadrul campaniei TIME TO MOVE – 2019. Vor fi prezentate oportunitățile studiu, voluntariat, stagii, participare, granturi.
Pentru detalii, consultați afișul.


7 octombrie 2019

Campania TIME TO MOVE 2019 continuă cu evenimentul organizat miercuri 9 octombrie ora 13.00, la Extensia Năsăud a Universității Babeș Bolyai Cluj Napoca.
Vor fi prezentate oportunitățile studiu, voluntariat, stagii, participare, granturi.
Pentru detalii, consultați afișul.


4 octombrie 2019

Campania TIME TO MOVE 2019 în unitățile de învățământ din județul Bistrița-Năsăud va demara marti 8 octombrie 2019, ora 14,00, la Colegiul Tehnic Infoel Bistrița. Vor fi prezentate oportunitățile studiu, voluntariat, stagii, participare, granturi. Pentru detalii, consultați afișul.


18 septembrie 2019

Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” din București – Facultatea de Științe ale Educației organizează programul de conversie profesională a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar Pedagogia învățământului primar și preșcolar. Pentru detalii, consultați documentul.


9 septembrie 2019

Vineri 13 septembrie, în intervalul orar 16.00-18.30, în Sala de ședințe din incinta Muzeului Județean Bistrița-Năsăud, va avea loc Conferința LIONS QUEST – de prezentare a programului de educație socio-emoțională: „Abilități pentru viață”, cu următoarele componente:
1. Abilități pentru dezvoltare – adresată învățătorilor;
2. Abilități pentru adolescență – ce se adresează profesorilor care predau la gimnaziu;
3. Abilități pentru acțiune – componentă ce se adresează profesorilor care predau la liceu.
Prezentarea ordinului MEN nr 4365/01/07.2019 privind aprobarea programei școlare pentru disciplina opțională Abilități pentru adolescență, clasele a VI-a, a VII-a și a VIII-a.
Conferința este organizată de CLUB LIONS BISTRIȚA și CASA CORPULUI DIDACTIC A JUDEȚULUI BISTRIȚA-NĂSĂUD.


20 iulie 2019

Referitor la organizarea sesiunii 1 de formare a cadrelor didactice din învățământul primar în cadrul proiectului CRED: adresa nr. 1758/CRED/18.07.2019.


19 iunie 2019

Cele mai recente evoluții ale unor inițiative dezvoltate de Consiliul Europei în domeniul educației pot fi consultate în acest document.


7 iunie 2019

Universitatea din București organizează cursuri de formare inițială și de master prin învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă. Pentru detalii consultați anunțul.


20 mai 2019

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, organizează în data de 30 mai 2019, la Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, întâlnirea metodică a bibliotecarilor școlari. Pentru detalii consultați programul.


8 mai 2019

Eveniment de promovare a serviciului Eurodesk, la Colegiul Tehnic Infoel Bistrița – miercuri 15 mai, ora 14.00. Vor fi prezentate oportunitățile studiu, voluntariat, stagii, participare, granturi. Pentru detalii, consultați afișul.


8 mai 2019

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud și Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița vă invită să participați la workshop-ul cu tema „Chimia vieții”, activitate care se va desfășura în data de 22 mai 2019, ora 14,30 la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița. Pentru detalii, consultați afișul.


8 mai 2019

„Creatori de educație” își propune recunoașterea și valorizarea profesorilor din învățământul primar și gimnazial care au o contribuție remarcabilă la dezvoltarea competențelor promovate prin noul curriculum național. Informații suplimentare în prezentare și pe platforma Creatori de educație.


6 mai 2019

CCD BN invită cadrele didactice din județul Bistrița-Năsăud la Atelierul Participativ – Crearea de scenarii ale viitorului „Învățarea pentru Toți – modalități de a valorifica Diversitatea în educație”, joi, 9 mai 2019, ora 14,00, Biblioteca Județeană „George Coșbuc”.
Activitatea este organizată de Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud în contextul proiectului „Diversity, Inclusion & Democracy-Reshaping the School Life and Culture”, 2018-EY-PMIP-R1-0007, finanțat prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European (SEE) 2014-2021, sub programul 3, Programul de Educație, Burse, Ucenicie și Antreprenoriatul Tinerilor (www.eea4edu.ro), cu sprijinul Bibliotecii Județene „George Coșbuc”.


3 mai 2019

„EU ȘI DEMOCRAȚIA- EUROPEAN YOUTH WEEK” – evenimentul de promovare a serviciului Eurodesk va avea loc sâmbătă 4 mai ora 10.00 la Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud. Pentru detalii, consultați afisul.


18 aprilie 2019

CASA CORPULUI DIDACTIC A JUDEȚULUI BISTRIȚA-NĂSĂUD invită cadrele didactice din județul Bistrița-Năsăud la evenimentul proiectului SEE „Diversity, Inclusion & Democracy-Reshaping the School Life and Culture”, zi de învățare interactivă „Connecting the democratic schools” – Kahoot și Padlet pentru școlile din Bistrița.
Pentru a facilita participarea a cât mai multe cadre didactice, acest eveniment se va desfășura joi, 18 aprilie 2019, ora 12,00, dar și vineri, 19 aprilie 2019, ora 12,00. Pentru eliberarea adeverințelor de participare la activitate trebuie să trimiteți la adresa cgimbuta@yahoo.com: 4 fotografii din care să se vadă cel puțin o întrebare din Quiz-ul Kahoot realizat deja în cadrul proiectului DID, un printscreen cu feedback-urile elevilor pe Padlet, numele și (toate) prenumele cadrelor didactice care au organizat activitatea, școala în care s-a organizat acțiunea.


17 aprilie 2019

În completarea colaborărilor tradiționale cu învățământul preuniversitar, Facultatea de Litere a Universității din București propune o nouă formă de dialog, prin intermediul serviciului de consultanță online. Pentru amănunte, consultați prezentarea.


10 aprilie 2019

CCD BN anunță formarea unei grupe pentru cursul avizat „Digitalstorytelling-povești digitale ca mijloc de dezvoltare a competențelor cheie”. Cursul costă 75 lei, are 16 ore și se va desfășura în perioada 15 aprilie–25 mai 2019 (formatori: Monica Halaszi și Cătălina Sucilea). Înscrierile se fac direct, până vineri, 12 aprilie 2019, ora 12,00, la responsabilul de curs, prof. metodist Alina Gîmbuță, e-mail: cgimbuta@yahoo.com.


9 aprilie 2019

CCD BN invită cadrele didactice interesate la un workshop de inițiere în utilizarea KAHOOT și PADLET în procesul educativ, luni, 15 aprilie 2019, ora 14,30, sala de calculatoare a CCDBN, aflată la Colegiului Tehnic INFOEL Bistrița, clădirea B, parter. Sunt disponibile 25 de locuri, iar înscrierea se face prin e-mail la cgimbuta@yahoo.com.
Cadrele didactice astfel instruite vor participa și la evenimentul proiectului SEE „Diversity, Inclusion & Democracy-Reshaping the School Life and Culture”, zi de învățare interactivă „Connecting the democratic schools” – Kahoot și Padlet pentru școlile din Bistrița, eveniment ce va avea loc vineri, 19 aprilie 2019, ora 12,00.


9 aprilie 2019

Cadrele didactice din învățământul preuniversitar sunt rugate să răspundă la chestionarul care poate fi accesat prin acest link.
Prin completarea acestui chestionar veți contribui la realizarea unei cercetări exploratorii (analiză de nevoi) privind identificarea necesității unui curs de formare continuă pe tema importanței jocurilor creative și tehnicilor teatrale în educație.


8 aprilie 2019

Lista cadrelor didactice selectate de Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud pentru programul de formare continuă „Literație și gândire critică pentru învățare”.
Persoanele selectate vor fi contactate de organizatori înainte de începerea cursului.


5 aprilie 2019

Prioritățile stabilite la nivelul unității de învățământ în urma analizei nevoilor de formare efectuate în perioada februarie-martie 2019 vor fi transmise la CCDBN (ccd_bistrita@yahoo.com) respectând macheta de aici. Termen: 15 aprilie 2019.


26 martie 2019

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud și Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud marchează ziua internațională a romilor prin Simpozionul Județean „Obiceiuri și tradiții la romi” în ziua de 8 aprilie 2019, ora 14,30, la Școala Gimnazială Nr. 4 Bistrița. Pentru detalii, consultați afișul, regulamentul și fișa de înscriere.


22 martie 2019

Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud și societăți private din județ organizează în perioada 25-29 martie 2019, în cadrul proiectului Centrul Europe Direct Bistrița, implementat cu sprijinul Primăriei municipiului Bistrița și al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, o nouă ediție a „Săptămânii meseriilor”. Pentru detalii, consultați descrierea și prezentarea.


21 martie 2019

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud și Școala Gimnazială „Avram Iancu” Bistrița vă invită la workshop-ul cu tema „Basarabia – ținut al României Mari”, activitate care se va desfășura în data de 27 martie 2018 – ora 14,30 la Școala Gimnazială „Avram Iancu”, Bistrița. Pentru detalii, consultați afișul.


1 martie 2019

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud vă anunță că programul de formare „Educația prin mișcare – element al reușitei școlare” începe pe data de 15 martie 2019, ora 14,30 la Palatul Copiilor Bistrița (prima grupă) .
Costul programului este de 100 de lei, care se achită la prima întâlnire la reprezentantul CCD Bistrița-Năsăud.
Responsabil de program: prof. metodist Bogdan Doina-Marilena.


27 februarie 2019

Casa Corpului Didactic Sibiu organizează ediția a V-a a Festivalului-concurs „CDIdei în cărți”. Festivalul a preluat ideea unei activităţi cu caracter nonformal, aceea a Muzeului literar. „Muzeul literar” este o activitate de animaţie de lectură în cadrul căreia elevii, în urma lecturii unei cărţi/ lucrări documentare, realizează un obiect reprezentativ din acea lucrare pe care îl prezintă publicului, „vizitatorilor”.
Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud este partener în acest proiect.
Înscrierea în proiect a unităților de învățământ se realizează în perioada 16-28 februarie 2019, prin completarea formularului online.
Toate informațiile privind proiectul se găsesc pe site-ul CDIdei în cărți.


25 februarie 2019

CCIBN organizează un curs de specializare în domeniul „Arhivar” – COR 441501. Pentru detalii, consultați descrierea.


25 februarie 2019

CCIBN organizează un curs de specializare „Comunicare în limba germană”. Pentru detalii, consultați descrierea.


19 februarie 2019

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud organizează în luna mai 2019 cursul avizat „Educația prin mișcare – element al reușitei școlare”. Pentru detalii, consultați descrierea.


19 februarie 2019

În perioada următoare, CCIBN va organiza un curs de specializare pentru „Cadru tehnic cu atribuții în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor” – COR 541902. Pentru detalii, consultați descrierea.


18 februarie 2019

Universitatea Dimitrie Cantemir, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Bistrița Năsăud, organizează pentru instituțiile din învățământul preuniversitar cursul „Modificări privind Proiectarea, Implementarea și Dezvoltarea Sistemului de Control Intern Managerial Conform Ordinului 600/2018, publicat în MO nr. 387/07.05.2018”. Pentru detalii, consultați invitația și formularul de înscriere.


13 februarie 2019

Organizația SALVAȚI COPIII în parteneriat cu CASA CORPULUI DIDACTIC A JUDEȚULUI BISTRIȚA-NĂSĂUD vă invită să participați la cursul de formare avizat de Ministerul Educației Naționale „Folosirea utilă, creativă și sigură a Internetului de către copii”. Perioada de înscriere este 13 – 21 februarie 2019, prin formular online.
Cursul se adresează cadrelor didactice de predare, bibliotecarilor/documentariștilor și informaticienilor care activează în învățământul primar sau gimnazial; va fi livrat gratuit, în perioada martie-mai 2019, conform unui calendar ce va fi stabilit ulterior selecției.
Pentru detalii, consultați descrierea.


12 februarie 2019

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud și Școala Gimnazială Nr.1 Bistrița vă invită să participați la Simpozionul Județean „Demersuri didactice inovative cu caracter interdisciplinar” care va loc la Școala Gimnazială Nr.1 Bistrița, în data de 25 februarie 2019, ora 14,30.
Pentru detalii, consultați afișul, regulamentul și fișa de înscriere.
Responsabili de activitate: Bogdan Doina-Marilena, profesor metodist CCD Bistrița-Năsăud; prof. Mihaiu Ancuța, director Școala Gimnazială Nr.1 Bistrița, prof. Nelca Mirela Venera, Școala Gimnazială Nr.1 Bistrița.
Pentru informații suplimentare: Bogdan Doina-Marilena (tel. 0722381610), Nelca Mirela Venera (tel. 0745320622).


11 februarie 2019

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud și Liceul Teoretic Sanitar Bistrița vă invită să participați la Simpozionul Național „EcoSănătatea – Proiecte spre viitor” care va loc la Liceul Teoretic Sanitar Bistrița, în data de 28 februarie 2019, ora 14,30.
Pentru detalii, consultați afișul, regulamentul și fișa de înscriere.
Responsabili de activitate: Bogdan Doina-Marilena, profesor metodist CCD Bistrița-Năsăud; Prof. Ladar Claudia-Simona, director adjunct Liceul Teoretic Sanitar Bistrița, Inspector școlar prof. Bălan Daiana, Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud.
Pentru informații suplimentare: prof. Ladar Claudia Simona (tel. 0743021497), Bogdan Doina-Marilena (tel. 0722381610).


29 ianuarie 2019

Universitatea Dimitrie Cantemir, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Bistrița Năsăud, organizează pentru instituţiile din învăţământul preuniversitar cursul „Noutăți privind Proiectarea, Implementarea și Dezvoltarea Sistemului de Control Intern Managerial” conform Ordinului 600/2018, publicat in MO nr. 387/07.05.2018. Pentru detalii, consultați invitația și formularul de înscriere.


21 ianuarie 2019

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud organizează luni, 28 ianuarie 2019, ora 14,30, masa rotundă „Al. I. Cuza și Unirea Principatelor Române” la Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, Bistrița (sala festivă).
Responsabili de activitate: prof. ANI Iulia, Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, Bistrița; prof. ORBAN Monica, Școala Gimnazială Nr. 1, Bistrița; prof. metodist GÎMBUȚĂ Alina, CCD Bistrița-Năsăud.
Participarea este deschisă tuturor cadrelor didactice interesate din județul Bistrița-Năsăud.
Înscrierea se face prin e-mail la iuliacristina.ani@gmail.com.
Vă așteptăm cu drag!


18 ianuarie 2019

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud organizează la Liceul Teoretic Sanitar Bistrița sesiunea de comunicări cu tema „Metode activ-participative recomandate în predarea disciplinelor de specialitate la Școala Postliceală Sanitară” care va avea loc în data de 29 ianuarie 2019 – ora 14,30 la Liceul Teoretic Sanitar Bistrița. Grup țintă: profesori, profesori de instruire practică de la școlile postliceale sanitare.
Responsabili de activitate: Prof. metodist BOGDAN Doina-Marilena, Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud; Prof. Ladar Claudia Simona, Liceul Teoretic Sanitar Bistrița; prof. Kondor Rita, Liceul Teoretic Sanitar Bistrița; prof. Unciu Speranța-Dorina – inspector școlar pentru IPT ISJ BN.
Pentru detalii, consultați afișul.


15 ianuarie 2019

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud invită profesorii de religie, cadrele didactice interesate, la masa rotundă cu tema „ROMÂNIA 100 – Uniți în credință” care va avea loc în data de 23 ianuarie 2019 – ora 14,30 la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița.
Responsabili de activitate: Doina-Marilena BOGDAN, profesor metodist Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud, prof. Laura VULTUR – Liceul Teoretic Sanitar Bistrița, prof. Claudia-Simona LADAR – Liceul Teoretic Sanitar Bistrița, prof. Andrea PINTILESCU – Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița.
Pentru detalii, consultați afișul.


14 ianuarie 2019

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud în colaborare cu Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița organizează vineri, 18.01.2019, ora 14,30, workshopul „Bullying and Socio-Emotional Learning – bullying leaves bruises inside” / „Bullyingul lasă urme!” (eveniment înregistrat eTwinning).
Locația activității: Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, Bistrița, clădirea pentru învățământ primar. Responsabili de activitate: prof. CHIRA Dalia Ramona, Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, Bistrița; prof. metodist GÎMBUȚĂ Alina, CCD BN. Afișul
Participarea este deschisă tuturor cadrelor didactice interesate din județul Bistrița-Năsăud.
Înscrierea se face prin e-mail la dalia.chira@yahoo.com.


3 ianuarie 2019

Consiliul Europei lansează campania „Free to speak – safe to learn” Democratic schools for all și Cadrul de referință al competențelor pentru o cultură democratică. Pentru detalii, consultați nota.


21 decembrie 2018

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud anunță ocuparea, prin transfer la cerere, a 1/2 post de administrator financiar, grad II, studii superioare, vacant începând cu 01.01.2019. Pentru detalii, consultați anunțul.


21 decembrie 2018

Rezultatul final al concursului organizat de Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud pentru ocuparea postului de secretar I, S, desfășurat în 17-19 decembrie.
Clasamentul a fost stabilit pe baza punctajul final al fiecărui concurent, care a fost calculat ca medie aritmetică între punctajele obținute la probele scris și interviu. Punctajele obținute de fiecare concurent sunt afișate la sediul instituției.


19 decembrie 2018

Rezultatele probei INTERVIU din cadrul concursului organizat de Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud pentru ocuparea postului de secretar I, S, desfășurată în data de 19.12.2018, se găsesc în următoarele documente: catalogul și anunțul. Punctajele obținute de fiecare concurent sunt afișate la sediul instituției.
Punctajul final al fiecărui concurent se calculează ca medie aritmetică între punctajele obținute la scris și interviu, iar rezultatul final al concursului va fi afișat la sediu și publicat pe site-ul instituției în data de 21.12.2018, ora 10.00.


17 decembrie 2018

Rezultatele concursului organizat de Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud pentru ocuparea postului de secretar I, S, proba scrisă, desfășurată în data de 17.12.2018 se găsesc în următoarele documente: catalogul, subiectul, răspunsurile și anunțul. Punctajele obținute de fiecare concurent sunt afișate la sediul instituției.


11 decembrie 2018

Rezultatele selecției dosarelor depuse pentru participarea la concursul pentru ocuparea unui post vacant de secretar gradul I, studii superioare, la Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud sunt disponibile în procesul verbal încheiat de comisia de concurs.


10 decembrie 2016

Evenimentul de informare „Învață și dă mai departe” se va desfășura joi 13 decembrie 2018, ora 13.00, la Liceul Teoretic C. R. Vivu Teaca. Vor fi prezentate oportunitățile studiu, voluntariat, stagii, participare, granturi. Pentru detalii, consultați afișul.


26 noiembrie 2018

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud și Școala Gimnazială „Avram Iancu” Bistrița vă invită la workshopul cu tema „1 Decembrie 1918 – Împlinirea visului unei națiuni” activitate care se va desfășura în data de 3 decembrie 2018 – ora 1430 la Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Bistrița-Năsăud (CJRAE). Pentru detalii, consultați afișul.


20 noiembrie 2018

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud organizează concurs pentru ocuparea unui post vacant de secretar gradul I, studii superioare. Pentru detalii, consultați anunțul.


16 noiembrie 2018

„Învăț și dau mai departe” este titlul evenimentului organizat pentru elevii de la Liceul Tehnologic Feldru în data de 21 noiembrie 2018, ora 12.00. Vor fi prezentate oportunitățile studiu, voluntariat, stagii, participare, granturi. Pentru detalii, consultați afișul.


14 noiembrie 2018

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud în parteneriat cu Organizația Salvați Copiii România anunță selecția a doi formatori-voluntari pentru implementarea Programului Național Ora de Net la nivelul județului Bistrița-Năsăud. Pentru detalii, consultați anunțul.


14 noiembrie 2018

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud invită profesorii de matematică la dezbaterea cu tema Considerații metodice privind implementarea noii programe școlare de matematică în ciclul gimnazial care va avea loc în data de 21 noiembrie 2018 – ora 14,30 la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița.
Responsabili de activitate: Stela Camelia POP, inspector școlar de matematică ISJ BN; Doina-Marilena BOGDAN, profesor metodist CCD BN.
Pentru detalii, consultați afișul.


12 noiembrie 2018

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud organizează luni, 19.11.2018, workshopul „Călătorie culinară – China”, ora 14,30, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă, nr. 2, Bistrița.
Responsabili de activitate:
- prof. Xu Xiaolu, Institutul Confucius Cluj;
- prof. metodist GÎMBUȚĂ Alina, CCD BN (telefon: 0751800096).
Participarea este deschisă cadrelor didactice interesate din județul Bistrița-Năsăud.


8 noiembrie 2018

Universitatea din Pitești organizează programe de conversie profesională a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar. Pentru detalii consultați anunțul.


5 noiembrie 2018

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud împreună cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca Extensia Bistrița vă invită să participați la evenimentele: „ZILELE CARIEREI ÎN UNIVERSITATEA TEHNICĂ EXTENSIA BISTRIȚA” și „ZILELE PORȚILOR DESCHISE LA UNIVERSITATEA TEHNICĂ EXTENSIA BISTRIȚA”, în data de 6 noiembrie 2018.
Evenimentele reprezintă primele activități din cadrul proiectului „Zilele Carierei”, proiect inclus în Oferta CCD BN pentru anul școlar 2018-2019, cap. III, pag 103, (responsabili de proiect: prof. metodist Bogdan Doina-Marilena CCD BN tel. 0722381610, insp. prof. Unciu Speranța ISJ BN). Pentru detalii, consultați afișele.


31 octombrie 2018

Ajunsă la cea de-a VI-a ediție, activitatea metodică „Cultură și spiritualitate”, va avea loc vineri, 09 noiembrie 2018. Pentru detalii, consultați Comunicarea și Invitația. Cei care doresc să participe sunt rugați să se înscrie prin formularul online.


29 octombrie 2018

Casa Corpului Didactic Cluj anunță organizarea selecției pentru ocuparea unor posturi de experți pentru regiunea de Nord-Vest, în afara organigramei, în cadrul proiectului POCU „CURRICULUM RELEVANT, EDUCAȚIE DESCHISĂ pentru toți” – CRED. Pentru detalii, consultați anunțul și anexele.


23 octombrie 2018

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud invită cadrele didactice din orașul Bistrița să participe împreună cu elevii la un concurs de selecție pentru LOGO-ul proiectului educațional „Diversitate, Incluziune & Democrație-reconfigurarea culturii și vieții școlare”. Pentru detalii, consultați anunțul sau pagina proiectului.


17 octombrie 2018

Elevii de la liceele din Beclean sunt invitați să participe vineri, 19 octombrie 2018, ora 12.00, la Liceul Tehnologic Henri Coandă Beclean la evenimentul de informare din cadrul campaniei TIME TO MOVE – 2018. Vor fi prezentate oportunitățile studiu, voluntariat, stagii, participare, granturi. Pentru detalii, consultați afișul.


17 octombrie 2018

Ora de Net lansează inițiativa „Dă BLOCK agresivității!”


15 octombrie 2018

Campania TIME TO MOVE 2018 continuă cu evenimentul organizat miercuri 17 octombrie ora 13.00, la Extensia Năsăud a Universității Babeș Bolyai Cluj Napoca. Vor fi prezentate oportunitățile studiu, voluntariat, stagii, participare, granturi. Pentru detalii, consultați afișul.


12 octombrie 2018

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud și Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud organizează pentru profesorii de educație fizică și sport din județ, miercuri, 17.10.2018, ora 14,30, masa rotundă cu tema „Combaterea discriminării și excluziunii sociale prin sport”. Activitatea va avea loc la ISJ BN și va fi coordonată de d-l inspector școlar ONIȚA Dinu și d-l profesor GÎMBUȚĂ Cătălin-Răzvan.
Școlile care implementează proiecte județene, naționale, europene și care au ca teme Antidiscriminarea prin sport/ Integrarea și incluziunea educațională și/sau socială prin sport pot disemina rezultate de proiect în acest context.
Evenimentul este dedicat campaniei de combatere a rasismului și discriminării la inițiativa Comisiei Europene (prezentată în „Cartea Albă a Sportului”), săptămâna „Fotbaliști în acțiune” (11-25 octombrie 2018).


5 octombrie 2018

Campania TIME TO MOVE 2018 în unitățile de învățământ din județul Bistrița-Năsăud va demara marți 9 octombrie 2018, ora 14,00, la Școala Gimnazială Josenii Bârgăului. Vor fi prezentate oportunitățile studiu, voluntariat, stagii, participare, granturi. Pentru detalii, consultați afișul.


3 octombrie 2018

Pentru responsabilii cu formarea continuă:
Instrumentul de gestionare a Creditelor Profesionale Transferabile (tabel CPT.xls) va fi folosit pentru centralizarea situației CPT a cadrelor didactice pe intervale de 5 ani, conform Art. 245 din Legea Educației Naționale.
După completare, va fi trimis pe adresa ccd_bistrița@yahoo.com. Termen: 18.10.2018.
Atenţie: NU se poate folosi tabelul de anul trecut!


28 septembrie 2018

Acesta este al doilea chestionar la care sunt rugate să răspundă cadrele didactice din învățământul preșcolar, primar și secundar inferior, ca etapă în acreditarea programului de formare continuă „Mentorat pentru dezvoltarea de competenţe didactice”, dezvoltat în cadrul proiectului „Proces educațional optimizat prin activități de mentorat în școlile bistrițene”, cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014–2020, SMIS: POCU 74/6/18/106557 și implementat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud în parteneriat cu C&T Strategic Business Partners.


27 septembrie 2018

Universitatea din Craiova organizează programe de conversie profesională a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar. Pentru detalii consultați anunţul.


20 septembrie 2018

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud intenționează să acrediteze un program de formare continuă pentru dezvoltarea competențelor transversale în cadrul proiectului „Proces educațional optimizat prin activități de mentorat în școlile bistrițene”, cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014–2020, SMIS: POCU 74/6/18/106557, implementat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud în parteneriat cu C&T Strategic Business Partners și destinat cadrelor didactice din unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţ, beneficiare ale proiectului.
Cadrele didactice din învățământul preșcolar, primar și secundar inferior sunt rugate să răspundă la acest chestionar.


20 septembrie 2018

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați organizează programe de conversie profesională a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar. Pentru detalii consultați anunțul.


19 septembrie 2018

Repartizarea profesorilor metodiști în comisiile constituite în vederea echivalării în credite profesionale transferabile (CPT) a formelor de organizare a formării continue poate fi consultată în acest document.


19 septembrie 2018

Universitatea din Craiova şi Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Bucureşti organizează programe de conversie profesională a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar. Pentru detalii consultați anunţul.


18 septembrie 2018

Ministerul Educației Naționale, în colaborare cu Institutul Român pentru Drepturile Omului, organizează „Concursul Național de Creativitate Didactică în domeniul materialelor auxiliare destinate educației pentru drepturile omului, democrație și o cultură a păcii”, ediția a IX-a. Pentru detalii, consultați anunțul și regulamentul.


14 septembrie 2018

APLICAREA ORDINULUI Nr. 5562 din 7 octombrie 2011 pentru aprobarea Metodologiei privind sistemul de acumulare, recunoaștere și echivalare a creditelor profesionale transferabile. Detalii în document.


27 august 2018

Apel selecție Experți formatori – Proiect CRED în regiunea Nord-Vest.

Anexe


22 august 2018

Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava organizează conversie profesională a cadrelor didactice pentru specialitatea „Filosofie”. Pentru detalii, accesați anunțul.


3 august 2018

CCD BN anunță selecția a doi participanți, formatori acreditați ai CCD BN , pentru prima mobilitate a proiectului „Diversity, Inclusion & Democracy-Reshaping the School Life and Culture”, 2018-EY-PMIP-R1-0007 ce va avea loc în perioada 05-10 octombrie 2018, la OSLO, Norvegia. Cei care îndeplinesc cumulativ condițiile de înscriere (vezi aici) vor depune în format printat un CV în format Europass (semnat și datat pe fiecare filă) și o scrisoare de intenție, până la data de 08.08.2018 (în intervalul orar 9,00-12,00).


1 august 2018

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud anunță câștigarea proiectului educațional „Diversity, Inclusion & Democracy-Reshaping the School Life and Culture”, acronim D.I.D., 2018-EY-PMIP-R1-0007, finanțat prin Granturile SEE – Mecanismul Financiar 2014-2021, Programul de Educație, Burse, Ucenicie și Antreprenoriatul Tinerilor în România.
Proiectul se va derula în perioada 01.09.2018-31.08.2019 și are ca scop dezvoltarea competențelor de formare și de predare pentru formatorii CCDBN și cadrele didactice din unitățile de învățământ preuniversitar din județul Bistrița-Năsăud, în vederea integrării diversității și valorilor democratice atât la nivelul designului de program, cât și la cel al practicii educaționale.
Partenerii de proiect sunt: The European Wergeland Centre (EWC), Oslo, Menneskerettighetsakademiet/ Human Rights Academy, Oslo și Brainobrain Norway AS, Bergen, Norvegia.


15 iulie 2018

Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, organizează cursuri de master „Management curricular”. Pentru detalii, accesați anunțul.


5 iunie 2018

Eveniment de promovare a serviciului Eurodesk, la Școala Profesională Târlișua, vineri 8 iunie, ora 14.00. Vor fi prezentate oportunitățile studiu, voluntariat, stagii, participare, granturi. Pentru detalii, consultați afișul.


30 mai 2018

Rezultatele Festivalului-concurs „CDIdei în cărți”, etapa județeană, Bistrița-Năsăud, desfășurat în 24 mai 2018, sunt prezentate în raportul activității. Fotografii cu obiectele realizate de echipe se pot vedea în album.


21 mai 2018

Casa Corpului Didactic aJudețului Bistrița-Năsăud împreună cu Liceul Teoretic Sanitar Bistrița organizează Simpozionul Național „EcoSănătatea” – Proiecte pentru viitor în data de 31 mai 2018. Pentru detalii, consultați afișul și anunțul.


14 mai 2018

Festivalul – concurs „CDIdei în cărți” se va organiza la nivelul județului Bistrița-Năsăud, în data de 24 mai ora 15,00 astfel:
- Învățământul primar – la Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Bistrița;
- Învățământul gimnazial – la Centrul de Documentare și Informare al Colegiului Național „Liviu Rebreanu” Bistrița.


9 mai 2018

Universitatea „Valahia” din Târgoviște organizează programe de conversie profesională: „Istorie”, „Geografie”, „Limbă și literatură engleză”, „Limbă și literatură franceză”, „Educație fizică și sportivă”, „Informatică”, „Educație tehnologică”, „Muzică instrumentală”, „Pedagogia învățământului primar și preșcolar”, „Limba și literatura română”, „Limba și literatura română/ Limba și literatura engleză”, „Științe (Chimie-Fizică-Biologie)”. Pentru detalii consultați anunțul.


4 mai 2018

În data de 16 mai 2018, ora 15, la Casa Argintarului, va avea loc dezbaterea cu tema: „Icoana – fereastră deschisă spre suflet”.
Cadrele didactice interesate se pot înscrie prin e-mail (Numele și prenumele, unitatea școlară, funcția) la adresa margaretapop@yahoo.com, până marți, 15.05.2018, ora 14. Pentru detalii consultați invitația. Responsabili de activitate: bibl. Pop Margareta (0744-644790), prof. dr. Scridon Corina-Maria (0766-360187).


24 aprilie 2018

Asociația LEARN&VISION CLUJ-NAPOCA vă invită să participați la Conferința Internațională „MASĂ CRITICĂ PENTRU O EDUCAŢIE DE CALITATE. LITERAȚIA PENTRU VIAȚĂ”, ediția a VI-a, Cluj-Napoca, 18 mai 2018.
Înscrierile se fac accesând următorul link.
Pentru mai multe detalii, vă rugăm să consultați invitația.


24 aprilie 2018

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca invită cadrele didactice la Masa rotundă cu tema: „Ingineria secolului XXI – repere vocaționale”, joi 26 aprilie 2018. Pentru detalii, consultați afișul.


19 aprilie 2018

Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean și Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud invită cadrele didactice interesate să participe la Simpozionul Internațional „eTwinning – creativity and innovation” ce va avea loc la Beclean (la Colegiul Național „Petru Rareș”), în data de 9 mai 2018. Participarea este gratuită, nu se plătesc taxe pentru publicarea materialelor! În urma unui proces de selecție, o parte din materialele trimise vor fi publicate în numărul următor al revistei Didactica Nova, cu apariție în data de miercuri, 16 mai 2018, în Ziarul Răsunetul. Pentru detalii, consultați afișul, regulamentul și fișa de înscriere.
Pentru informații suplimentare: Emese Marika Cîmpean – director adjunct Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean, tel. 0742309318; Alina Gîmbuță – profesor metodist CCD BN, tel. 0751800096.


29 martie 2018

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud și Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud vă invită să participați la simpozionul județean „Obiceiuri și tradiții la romi”, care se va desfășura la Școala Gimnazială nr. 4 Bistrița, în data de 12 aprilie 2018. Pentru detalii, consultați afișul.


26 martie 2018

În atenția Directorilor/ Directorilor Adjuncți/ Responsabililor cu formarea continuă
Vă informăm că în perioada 13-14//20-21 aprilie 2018, CCDBN organizează cursul „Managementul formării continue” (24 de ore), destinat responsabililor cu formarea continuă din școli, pe cele patru centre arondate, conform tabelelor: grupa 1, grupa 2, grupa 3, grupa 4.
Fișierul de calcul tabelar „Macheta_RFC” va fi necesar pentru raportarea situației formării continue la finalul anului școlar.
Activitatea de formare va începe vineri, 13 aprilie 2018, ora 14,30.
Pentru detalii suplimentare luați legătura cu formatorul grupei și consultați site-ul CCDBN.


23 martie 2018

Casa Corpului Didactic a Judeţului Bistriţa-Năsăud și Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”, Bistriţa vă invită la workshop-ul cu tema „Basarabia – ținut al României Mari”, activitate care se va desfăşura în data de 27 martie 2018 – ora 14,00, la Școala Gimnazială „Avram Iancu”, Bistrița. Pentru detalii, consultați invitația.


21 martie 2018

Learn Forward invită cadrele didactice să folosească gratuit software-ul educațional Hypersay, disponibil online. Pentru detalii consultați descrierea.


16 martie 2018

Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Casa Corpului Didactic Cluj, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Cluj-Napoca, Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga”, Cluj-Napoca vă invită să participați la Festivalul-concurs și simpozionul național „Eu citesc! Tu… mai citești?”, ediția a II-a, Cluj-Napoca 2018. Pentru detalii, consultați descrierea și anexele.


16 martie 2018

Casa Corpului Didactic Cluj vă invită să participați la ediția aniversară a Simpozionului PREUNIVERSITARIA, ediția a XXX-a, care va avea loc în 17 mai 2018 la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Cluj-Napoca. Înscrierea se face prin formular online. Pentru detalii, consultați invitația.


16 martie 2018

Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, Cluj-Napoca și Școala Gimnazială „Gheorghe Şincai”, Floreşti, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Facultatea de Știința și Ingineria Mediului, Cluj-Napoca, Casa Corpului Didactic Cluj, vă invită la concursul național „Să păstrăm un mediu sănătos”, ediția a V-a care va avea loc în data de 04.05.2018, începând cu ora 11,00. Pentru detalii, consultați invitația și anexele.


15 martie 2018

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud organizează joi, 22.03.2018, ora 14,30, workshop-ul „Dezvoltarea Durabilă-imperativ al viitorului” la Palatul Copiilor, Bistrița. Școlile care implementează proiecte județene, național, europene și care au Dezvoltarea Durabilă ca temă centrală/secundară, pot disemina rezultate de proiect în acest context.
Responsabili de activitate: prof. BERARU Mihaela, Liceul cu Program Sportiv, Bistrița; prof. metodist GÎMBUȚĂ Alina, CCD BN
Participarea este deschisă tuturor cadrelor didactice interesate din județul Bistrița-Năsăud.
Înscrierea se face prin mail la cgimbuta@yahoo.com. Vă așteptăm cu drag!


13 martie 2018

Casa Corpului Didactic a Judeţului Bistriţa-Năsăud împreună cu Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Bistriţa vă invită în data de 20 martie 2018 la Simpozionul Județean „Demersuri didactice inovative cu caracter interdisciplinar”. Pentru detalii, consultați afișul.


26 februarie 2018

Referitor la Festivalul-concurs „CDIdei în cărți” (cuprins în Calendarul Activităților Educative de la nivel Regional în anul 2018), având ca scop utilizarea eficientă a resurselor structurilor info-documentare din unitățile de învățământ pentru dezvoltarea, demonstrarea şi manifestarea competenţelor elevilor în domeniul culturii şi civilizaţiei în activități de educaţie nonformale.
În anul 2018 Festivalul se desfășoară pe trei nivele de clase (clasele III- IV; clasele V-VI; clasele VII-VIII) și are trei etape (unitate de învățământ, județeană și regională).
La adresa https://cdidei.wordpress.com găsiți toate informațiile privind proiectul. Informații găsiți și pe site-ul CCD Sibiu: http://www.ccdsibiu.ro/proiecte/proiecte.htm.
Vă rugăm să confirmați prin e-mail la adresa margaretapop@yahoo.com, până vineri, 2 martie 2018, ora 10.00, înscrierea/ intenția de înscriere în proiect.
Pentru detalii, consultați anunțul.
Persoană de contact: bibliotecar Margareta POP, tel. 0263 237 094, 0744 644 790.


22 februarie 2018

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud invită cadrele didactice interesate la workshop-ul „Dezvoltarea inteligenței emoționale la elevi-metode, practici”. Activitatea va avea loc marți, 6.03.2018, ora 14,30, la sala de festivități a Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud, din strada Nicolae Bălcescu, nr. 9. Înscrierea se poate face prin trimiterea unui email la adresa bianca_gherasim@yahoo.com. Vă așteptăm!


14 februarie 2018

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud invită cadrele didactice interesate la workshop-ul „Indicatori ai Sindromului Siberian în mediul școlar”.
Activitatea va avea loc marți, 27.02.2018, ora 14,30, la sala de festivități a Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud, din strada Nicolae Bălcescu, nr. 9.
Înscrierea se poate face prin trimiterea unui email la adresa cgimbuta@yahoo.com.
Vă așteptăm!


25 ianuarie 2018

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud invită cadrele didactice interesate de promovarea siguranței on-line în instituția școlară în care activează la workshop-ul „Fii promotor al siguranței digitale în școala ta! – Be an e-Safety Promoter in your School!”.
Activitatea este înscrisă și ca eveniment eTwinning fiind dedicată zilei de 06 februarie 2018, Ziua unui internet mai sigur/ Safer Internet Day 2018 și se va desfășura în sala de festivități a Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud, din strada Nicolae Bălcescu, nr. 9, începând cu ora 12,00.
Înscrierea se poate face prin trimiterea unui email la adresa cgimbuta@yahoo.com sau prin intermediul platformei e-Twinning (pentru cei care au cont e-Twinning), la secțiunea Evenimente.
Vă așteptăm cu mult drag!


22 ianuarie 2018

Asociația InfoCons oferă cursuri vocaționale în domeniile „Protecția consumatorilor” și „Financiar bancar”. Pentru detalii, consultați anunțul.


8 decembrie 2017

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud organizează luni, 11.12.2017, workshop-ul „Grație și sănătate prin arta Tai Chi Chuan”, ora 14,30, la Școala Profesională Specială „Sfânta Maria”, Bistrița (sala de sport).
Responsabili de activitate: prof. ZHANG Dong, Institutul Confucius Cluj; prof. metodist GÎMBUȚĂ Alina, CCD BN
Participarea este deschisă profesorilor de educație fizică și sport, kinetoterapeuților din școli, altor cadre didactice interesate din județul Bistrița-Năsăud. Pentru detalii consultaţi afişul.


4 decembrie 2017

Evenimentul de informare „Tineri pentru Europa” se va desfășura marți 5 decembrie 2017, ora 13.00, la Școala Gimnazială nr. 4 Bistrița.
Vor fi prezentate oportunitățile pentru tineri din cadrul programului ERASMUS +, Portalul European pentru Tineret și Corpul European de Solidaritate.
Participă elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială nr. 4 Bistrița.
Pentru detalii, consultați afișul.


24 noiembrie 2017

Eurodesk în Bistrița-Năsăud continuă cu evenimentul organizat miercuri, 29 noiembrie 2017, ora 12.00, la Colegiul Național George Coșbuc Năsăud. Vor fi prezentate oportunitățile pentru tineri din cadrul programului ERASMUS +, Portalul European de Tineret și Corpul European de Solidaritate. Pentru detalii, consultați afișul.


15 noiembrie 2017

În perioada 21-24 noiembrie 2017, Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud organizează sesiuni de instruire cu responsabilii cu formarea continuă, conform următoarei planificări:
Grupa 1: marți 21.11.2017 ora 14.00, la Școala Profesională Specială Sfânta Maria Bistrița
Grupa 2: joi 23.11. 2017 ora 14.00, la Școala Profesională Specială Sfânta Maria Bistrița
Grupa 3: miercuri 22.11.2017. ora 14.00, la Colegiul Silvic Transilvania Năsăud
Grupa 4: vineri, 24.11.2017 ora 14.00, la Colegiul Național Petru Rareș Beclean
Pentru informații suplimentare contactați responsabilii de activitate.


1 noiembrie 2017

Eveniment de promovare a serviciului Eurodesk, la liceul de Muzică Tudor Jarda Bistrița – vineri, 3 noiembrie 2017, ora 12.00. Pentru detalii, consultați afișul.


26 octombrie 2017

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud invită cadrele didactice la workshop-ul „Ritualul ceaiului în cultura chineză”, luni, 30 octombrie 2017, ora 15.30, locația – Palatul Copiilor, Bistrița. Pentru detalii, consultați afișul.


22 octombrie 2017

„It’s Time to move” este titlul evenimentului organizat pentru elevii de la Liceul Radu Petrescu Prundu Bîrgăului în data de 27 octombrie 2017, ora 13.00. Vor fi prezentate oportunitățile pentru tineri din cadrul programului ERASMUS +, Portalul European de Tineret, Corpul European de Solidaritate precum și promovarea concursului „Design de tricouri”! Pentru detalii, consultați afișul.


10 octombrie 2017

Elevii de la liceele din Bistrița sunt invitați să participe vineri, 13 octombrie 2017, ora 13.00, la Centrul Multifuncțional de la Liceul Tehnologic Forestier Bistrița la evenimentul de informare referitor la oportunitățile pentru tineri din cadrul programului ERASMUS +, Portalul European de Tineret, Corpul European de Solidaritate, precum și promovarea concursului de design de tricouri al campaniei TIME TO MOVE – 2017. Pentru detalii, consultați afișul.


5 octombrie 2017

09 Octombrie 2017, workshop ”Ziua Națională de comemorare a victimelor Holocaustului-exemple de bună practică în predarea istoriei”, ora 14,00, LICEUL "RADU PETRESCU", PRUNDU BÎRGĂULUI, sala CDI.
Responsabil: prof. BATÎȘ Mihaela, contact: 0740179588


3 octombrie 2017

Campania TIME TO MOVE 2017 în unitățile de învățământ din județul Bistrița-Năsăud va demara vineri 6 octombrie 2017, ora 14,00, la Extensia Năsăud a Universității Babeș Bolyai Cluj Napoca. Evenimentul de informare referitor la oportunitățile pentru tineri din cadrul programului ERASMUS +, Portalul European de Tineret, Corpul European de Solidaritate, precum și promovarea concursului de design de tricouri al campaniei, este organizat pentru studenții din anul I de la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației. Pentru detalii, consultați afișul.


19 septembrie 2017

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu organizează programele de conversie profesională "Educaţie tehnologică" şi "Economie şi educaţie antreprenorială". Pentru detalii consultați anunțul.


21 august 2017

Universitatea „Transilvania” din Brașov organizează programul de conversie profesională domeniul matematică. Pentru detalii consultați anunțul.


9 august 2017

Descoperă AUTORII celor mai bune manuale
Educație Socială clasa a V-a
Procedura de alegere a manualului de Educație Socială este următoarea (Rocnee):
1. Accesează Selectarea Necesarului de Manuale Scolare (SNMS) de pe site-ul Rocnee
2. Selectează Clasa a V-a din Catalog Manuale
3. Selectează titlul „Educație Socială”
4. Autorii noștri sunt: Sorina Codruța Missbach, Gabriel-Ștefan Ion
5. Editura este „Ascendia Design”.
6. Adaugați numărul necesar de manuale în câmpul „Comanda”
7. Salvați datele

Educație Tehnologică și Aplicații Practice clasa a V-a
Procedura de alegere pentru manualul de Educație tehnologică este următoarea (Rocnee):
1. Accesează Selectarea Necesarului de Manuale Scolare (SNMS) de pe site-ul Rocnee
2. Selectează Clasa a V-a din Catalog Manuale
3. Selectează titlul „Educație tehnologică și aplicații practice”
4. Autorii noștri sunt: Elena Carmena Neamțu, Violeta Halbac
5. Editura este „Ascendia Design”.
6. Adaugați numărul necesar de manuale în câmpul „Comanda”
7. Salvați datele

Alege gratuit manualule nostre pentru școala ta...
Manualele sunt făcute să funcționeze pe orice calculator, tabletă sau telefon din dotare. Profesorii pot fi siguri ca vor putea folosi manualele noastre în format clasic, dar și pe dispozitive inteligente.
Intrați pe manuale.eduteca.ro și accesați manualele în format tip PDF.
Atenție!
Pentru lansarea comenzilor către Minister (link funcțional numai din unitatile de învățământ), vă rugăm să accesați: https://transfer.rocnee.eu/manuale și să alegeți Ascendia Design


9 august 2017

Manuale Editura CD PRESS:
Educație fizică și sport
Ghidul profesorului


9 august 2017

Manuale Editura Litera:
Educație Fizică și Sport
Pregătire sportivă practică - Fotbal
Pregătire sportivă practică - Atletism


5 iulie 2017

Universitatea „Dunărea de Jos” Galați organizează programele de conversie profesională „Educație tehnologică” și „Educație fizică”. Pentru detalii consultați anunțul.


5 aprilie 2017

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Universitatea din Craiova organizează programe de conversie profesională a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar. Pentru detalii consultați anunțul.


17 martie 2017

Revista Nova Didactica (ISSN-L = 2247 – 157X) este noua revistă editată de Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud și apare doar în variantă online. Cadrele didactice care doresc să publice în această revistă sunt rugate să trimită articolele pe adresa cunoscută, didacticanova@gmail.com.
Vechea revistă, Didactica Nova, va apărea în continuare lunar ca supliment al ziarului Răsunetul (precum și în variantă online), iar conținutul va fi stabilit sub coordonarea Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud.


15 februarie 2017

Participarea cadrelor didactice de limba germană la activități de formare continuă organizate de Institutul Goethe București este recunoscută prin acordarea de credite profesionale transferabile. Pentru detalii consultați documentul MEN.