Casa Corpului Didactic a Judeţului Bistriţa-Năsăud este acreditată ca Centru de Examinare ECL pentru limbile engleză, franceză, italiană şi germană. Certificatul ECL obţinut în urma examenului echivalează competenţele lingvistice la Bacalaureat şi este valabil pe tot parcursul vieţii.
Pentru informaţii şi înscrieri contactaţi CCD la tel. 0263 237094 sau e-mail ccd@ccdbn.ro.
Pentru informaţii suplimentare accesaţi site-ul Centrului Naţional de Examinare ECL: http://www.ecl.org.ro.


PROIECTE


OFERTA DE PROGRAME DE FORMARE CONTINUĂ, PROIECTE ŞI ACTIVITĂŢI (2018-2019)

Pentru înscriere la cursuri accesați formularul online apăsând pe butonul alăturat.
După completarea formularului, expediați-l prin apăsarea butonului Trimiteţi.


Publicare articole în NOVA DIDACTICA !
Revista electronică Nova Didactica a CCD Bistrița-Năsăud publică articole despre activitățile deosebite desfășurate cu elevii, precum și articole pe teme diverse din domeniul pedagogiei și didacticii. Cadrele didactice care doresc să publice astfel de articole sunt rugate să le trimită (însoțite eventual de fotografii) pe adresa ccd@ccdbn.ro.


ANUNŢURI


La CCD Bistrița-Năsăud se eliberează atestate și adeverințe conform programului:

- luni-joi: 14-16.30

- vineri: 8-14


19 iunie 2019

Cele mai recente evoluții ale unor inițiative dezvoltate de Consiliul Europei în domeniul educației pot fi consultate în acest document.


7 iunie 2019

Universitatea din București organizează cursuri de formare inițială și de master prin învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă. Pentru detalii consultați anunțul.


20 mai 2019

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, organizează în data de 30 mai 2019, la Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, întâlnirea metodică a bibliotecarilor școlari. Pentru detalii consultați programul.


8 mai 2019

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud și Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița vă invită să participați la workshop-ul cu tema „Chimia vieții”, activitate care se va desfășura în data de 22 mai 2019, ora 14,30 la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița. Pentru detalii, consultați afișul.


8 mai 2019

„Creatori de educație” își propune recunoașterea și valorizarea profesorilor din învățământul primar și gimnazial care au o contribuție remarcabilă la dezvoltarea competențelor promovate prin noul curriculum național. Informații suplimentare în prezentare și pe platforma Creatori de educație.


6 mai 2019

CCD BN invită cadrele didactice din județul Bistrița-Năsăud la Atelierul Participativ – Crearea de scenarii ale viitorului „Învățarea pentru Toți – modalități de a valorifica Diversitatea în educație”, joi, 9 mai 2019, ora 14,00, Biblioteca Județeană „George Coșbuc”.
Activitatea este organizată de Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud în contextul proiectului „Diversity, Inclusion & Democracy-Reshaping the School Life and Culture”, 2018-EY-PMIP-R1-0007, finanțat prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European (SEE) 2014-2021, sub programul 3, Programul de Educație, Burse, Ucenicie și Antreprenoriatul Tinerilor (www.eea4edu.ro), cu sprijinul Bibliotecii Județene „George Coșbuc”.


18 aprilie 2019

CASA CORPULUI DIDACTIC A JUDEȚULUI BISTRIȚA-NĂSĂUD invită cadrele didactice din județul Bistrița-Năsăud la evenimentul proiectului SEE „Diversity, Inclusion & Democracy-Reshaping the School Life and Culture”, zi de învățare interactivă „Connecting the democratic schools” – Kahoot și Padlet pentru școlile din Bistrița.
Pentru a facilita participarea a cât mai multe cadre didactice, acest eveniment se va desfășura joi, 18 aprilie 2019, ora 12,00, dar și vineri, 19 aprilie 2019, ora 12,00. Pentru eliberarea adeverințelor de participare la activitate trebuie să trimiteți la adresa cgimbuta@yahoo.com: 4 fotografii din care să se vadă cel puțin o întrebare din Quiz-ul Kahoot realizat deja în cadrul proiectului DID, un printscreen cu feedback-urile elevilor pe Padlet, numele și (toate) prenumele cadrelor didactice care au organizat activitatea, școala în care s-a organizat acțiunea.


17 aprilie 2019

În completarea colaborărilor tradiționale cu învățământul preuniversitar, Facultatea de Litere a Universității din București propune o nouă formă de dialog, prin intermediul serviciului de consultanță online. Pentru amănunte, consultați prezentarea.


10 aprilie 2019

CCD BN anunță formarea unei grupe pentru cursul avizat „Digitalstorytelling-povești digitale ca mijloc de dezvoltare a competențelor cheie”. Cursul costă 75 lei, are 16 ore și se va desfășura în perioada 15 aprilie–25 mai 2019 (formatori: Monica Halaszi și Cătălina Sucilea). Înscrierile se fac direct, până vineri, 12 aprilie 2019, ora 12,00, la responsabilul de curs, prof. metodist Alina Gîmbuță, e-mail: cgimbuta@yahoo.com.


9 aprilie 2019

CCD BN invită cadrele didactice interesate la un workshop de inițiere în utilizarea KAHOOT și PADLET în procesul educativ, luni, 15 aprilie 2019, ora 14,30, sala de calculatoare a CCDBN, aflată la Colegiului Tehnic INFOEL Bistrița, clădirea B, parter. Sunt disponibile 25 de locuri, iar înscrierea se face prin e-mail la cgimbuta@yahoo.com.
Cadrele didactice astfel instruite vor participa și la evenimentul proiectului SEE „Diversity, Inclusion & Democracy-Reshaping the School Life and Culture”, zi de învățare interactivă „Connecting the democratic schools” – Kahoot și Padlet pentru școlile din Bistrița, eveniment ce va avea loc vineri, 19 aprilie 2019, ora 12,00.


9 aprilie 2019

Cadrele didactice din învățământul preuniversitar sunt rugate să răspundă la chestionarul care poate fi accesat prin acest link.
Prin completarea acestui chestionar veți contribui la realizarea unei cercetări exploratorii (analiză de nevoi) privind identificarea necesității unui curs de formare continuă pe tema importanței jocurilor creative și tehnicilor teatrale în educație.


8 aprilie 2019

Lista cadrelor didactice selectate de Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud pentru programul de formare continuă „Literație și gândire critică pentru învățare”.
Persoanele selectate vor fi contactate de organizatori înainte de începerea cursului.


5 aprilie 2019

Prioritățile stabilite la nivelul unității de învățământ în urma analizei nevoilor de formare efectuate în perioada februarie-martie 2019 vor fi transmise la CCDBN (ccd_bistrita@yahoo.com) respectând macheta de aici. Termen: 15 aprilie 2019.


26 martie 2019

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud și Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud marchează ziua internațională a romilor prin Simpozionul Județean „Obiceiuri și tradiții la romi” în ziua de 8 aprilie 2019, ora 14,30, la Școala Gimnazială Nr. 4 Bistrița. Pentru detalii, consultați afișul, regulamentul și fișa de înscriere.


22 martie 2019

Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud și societăți private din județ organizează în perioada 25-29 martie 2019, în cadrul proiectului Centrul Europe Direct Bistrița, implementat cu sprijinul Primăriei municipiului Bistrița și al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, o nouă ediție a „Săptămânii meseriilor”. Pentru detalii, consultați descrierea și prezentarea.


21 martie 2019

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud și Școala Gimnazială „Avram Iancu” Bistrița vă invită la workshop-ul cu tema „Basarabia – ținut al României Mari”, activitate care se va desfășura în data de 27 martie 2018 – ora 14,30 la Școala Gimnazială „Avram Iancu”, Bistrița. Pentru detalii, consultați afișul.


1 martie 2019

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud vă anunță că programul de formare „Educația prin mișcare – element al reușitei școlare” începe pe data de 15 martie 2019, ora 14,30 la Palatul Copiilor Bistrița (prima grupă) .
Costul programului este de 100 de lei, care se achită la prima întâlnire la reprezentantul CCD Bistrița-Năsăud.
Responsabil de program: prof. metodist Bogdan Doina-Marilena.


27 februarie 2019

Casa Corpului Didactic Sibiu organizează ediția a V-a a Festivalului-concurs „CDIdei în cărți”. Festivalul a preluat ideea unei activităţi cu caracter nonformal, aceea a Muzeului literar. „Muzeul literar” este o activitate de animaţie de lectură în cadrul căreia elevii, în urma lecturii unei cărţi/ lucrări documentare, realizează un obiect reprezentativ din acea lucrare pe care îl prezintă publicului, „vizitatorilor”.
Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud este partener în acest proiect.
Înscrierea în proiect a unităților de învățământ se realizează în perioada 16-28 februarie 2019, prin completarea formularului online.
Toate informațiile privind proiectul se găsesc pe site-ul CDIdei în cărți.


25 februarie 2019

CCIBN organizează un curs de specializare în domeniul „Arhivar” – COR 441501. Pentru detalii, consultați descrierea.


25 februarie 2019

CCIBN organizează un curs de specializare „Comunicare în limba germană”. Pentru detalii, consultați descrierea.


19 februarie 2019

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud organizează în luna mai 2019 cursul avizat „Educația prin mișcare – element al reușitei școlare”. Pentru detalii, consultați descrierea.


19 februarie 2019

În perioada următoare, CCIBN va organiza un curs de specializare pentru „Cadru tehnic cu atribuții în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor” – COR 541902. Pentru detalii, consultați descrierea.


18 februarie 2019

Universitatea Dimitrie Cantemir, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Bistrița Năsăud, organizează pentru instituțiile din învățământul preuniversitar cursul „Modificări privind Proiectarea, Implementarea și Dezvoltarea Sistemului de Control Intern Managerial Conform Ordinului 600/2018, publicat în MO nr. 387/07.05.2018”. Pentru detalii, consultați invitația și formularul de înscriere.


13 februarie 2019

Organizația SALVAȚI COPIII în parteneriat cu CASA CORPULUI DIDACTIC A JUDEȚULUI BISTRIȚA-NĂSĂUD vă invită să participați la cursul de formare avizat de Ministerul Educației Naționale „Folosirea utilă, creativă și sigură a Internetului de către copii”. Perioada de înscriere este 13 – 21 februarie 2019, prin formular online.
Cursul se adresează cadrelor didactice de predare, bibliotecarilor/documentariștilor și informaticienilor care activează în învățământul primar sau gimnazial; va fi livrat gratuit, în perioada martie-mai 2019, conform unui calendar ce va fi stabilit ulterior selecției.
Pentru detalii, consultați descrierea.


12 februarie 2019

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud și Școala Gimnazială Nr.1 Bistrița vă invită să participați la Simpozionul Județean „Demersuri didactice inovative cu caracter interdisciplinar” care va loc la Școala Gimnazială Nr.1 Bistrița, în data de 25 februarie 2019, ora 14,30.
Pentru detalii, consultați afișul, regulamentul și fișa de înscriere.
Responsabili de activitate: Bogdan Doina-Marilena, profesor metodist CCD Bistrița-Năsăud; prof. Mihaiu Ancuța, director Școala Gimnazială Nr.1 Bistrița, prof. Nelca Mirela Venera, Școala Gimnazială Nr.1 Bistrița.
Pentru informații suplimentare: Bogdan Doina-Marilena (tel. 0722381610), Nelca Mirela Venera (tel. 0745320622).


11 februarie 2019

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud și Liceul Teoretic Sanitar Bistrița vă invită să participați la Simpozionul Național „EcoSănătatea – Proiecte spre viitor” care va loc la Liceul Teoretic Sanitar Bistrița, în data de 28 februarie 2019, ora 14,30.
Pentru detalii, consultați afișul, regulamentul și fișa de înscriere.
Responsabili de activitate: Bogdan Doina-Marilena, profesor metodist CCD Bistrița-Năsăud; Prof. Ladar Claudia-Simona, director adjunct Liceul Teoretic Sanitar Bistrița, Inspector școlar prof. Bălan Daiana, Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud.
Pentru informații suplimentare: prof. Ladar Claudia Simona (tel. 0743021497), Bogdan Doina-Marilena (tel. 0722381610).


29 ianuarie 2019

Universitatea Dimitrie Cantemir, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Bistrița Năsăud, organizează pentru instituţiile din învăţământul preuniversitar cursul „Noutăți privind Proiectarea, Implementarea și Dezvoltarea Sistemului de Control Intern Managerial” conform Ordinului 600/2018, publicat in MO nr. 387/07.05.2018. Pentru detalii, consultați invitația și formularul de înscriere.


21 ianuarie 2019

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud organizează luni, 28 ianuarie 2019, ora 14,30, masa rotundă „Al. I. Cuza și Unirea Principatelor Române” la Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, Bistrița (sala festivă).
Responsabili de activitate: prof. ANI Iulia, Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, Bistrița; prof. ORBAN Monica, Școala Gimnazială Nr. 1, Bistrița; prof. metodist GÎMBUȚĂ Alina, CCD Bistrița-Năsăud.
Participarea este deschisă tuturor cadrelor didactice interesate din județul Bistrița-Năsăud.
Înscrierea se face prin e-mail la iuliacristina.ani@gmail.com.
Vă așteptăm cu drag!


18 ianuarie 2019

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud organizează la Liceul Teoretic Sanitar Bistrița sesiunea de comunicări cu tema „Metode activ-participative recomandate în predarea disciplinelor de specialitate la Școala Postliceală Sanitară” care va avea loc în data de 29 ianuarie 2019 – ora 14,30 la Liceul Teoretic Sanitar Bistrița. Grup țintă: profesori, profesori de instruire practică de la școlile postliceale sanitare.
Responsabili de activitate: Prof. metodist BOGDAN Doina-Marilena, Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud; Prof. Ladar Claudia Simona, Liceul Teoretic Sanitar Bistrița; prof. Kondor Rita, Liceul Teoretic Sanitar Bistrița; prof. Unciu Speranța-Dorina – inspector școlar pentru IPT ISJ BN.
Pentru detalii, consultați afișul.


15 ianuarie 2019

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud invită profesorii de religie, cadrele didactice interesate, la masa rotundă cu tema „ROMÂNIA 100 – Uniți în credință” care va avea loc în data de 23 ianuarie 2019 – ora 14,30 la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița.
Responsabili de activitate: Doina-Marilena BOGDAN, profesor metodist Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud, prof. Laura VULTUR – Liceul Teoretic Sanitar Bistrița, prof. Claudia-Simona LADAR – Liceul Teoretic Sanitar Bistrița, prof. Andrea PINTILESCU – Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița.
Pentru detalii, consultați afișul.


14 ianuarie 2019

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud în colaborare cu Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița organizează vineri, 18.01.2019, ora 14,30, workshopul „Bullying and Socio-Emotional Learning – bullying leaves bruises inside” / „Bullyingul lasă urme!” (eveniment înregistrat eTwinning).
Locația activității: Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, Bistrița, clădirea pentru învățământ primar. Responsabili de activitate: prof. CHIRA Dalia Ramona, Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, Bistrița; prof. metodist GÎMBUȚĂ Alina, CCD BN. Afișul
Participarea este deschisă tuturor cadrelor didactice interesate din județul Bistrița-Năsăud.
Înscrierea se face prin e-mail la dalia.chira@yahoo.com.


3 ianuarie 2019

Consiliul Europei lansează campania „Free to speak – safe to learn” Democratic schools for all și Cadrul de referință al competențelor pentru o cultură democratică. Pentru detalii, consultați nota.


21 decembrie 2018

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud anunță ocuparea, prin transfer la cerere, a 1/2 post de administrator financiar, grad II, studii superioare, vacant începând cu 01.01.2019. Pentru detalii, consultați anunțul.


21 decembrie 2018

Rezultatul final al concursului organizat de Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud pentru ocuparea postului de secretar I, S, desfășurat în 17-19 decembrie.
Clasamentul a fost stabilit pe baza punctajul final al fiecărui concurent, care a fost calculat ca medie aritmetică între punctajele obținute la probele scris și interviu. Punctajele obținute de fiecare concurent sunt afișate la sediul instituției.


19 decembrie 2018

Rezultatele probei INTERVIU din cadrul concursului organizat de Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud pentru ocuparea postului de secretar I, S, desfășurată în data de 19.12.2018, se găsesc în următoarele documente: catalogul și anunțul. Punctajele obținute de fiecare concurent sunt afișate la sediul instituției.
Punctajul final al fiecărui concurent se calculează ca medie aritmetică între punctajele obținute la scris și interviu, iar rezultatul final al concursului va fi afișat la sediu și publicat pe site-ul instituției în data de 21.12.2018, ora 10.00.


17 decembrie 2018

Rezultatele concursului organizat de Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud pentru ocuparea postului de secretar I, S, proba scrisă, desfășurată în data de 17.12.2018 se găsesc în următoarele documente: catalogul, subiectul, răspunsurile și anunțul. Punctajele obținute de fiecare concurent sunt afișate la sediul instituției.


11 decembrie 2018

Rezultatele selecției dosarelor depuse pentru participarea la concursul pentru ocuparea unui post vacant de secretar gradul I, studii superioare, la Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud sunt disponibile în procesul verbal încheiat de comisia de concurs.


10 decembrie 2016

Evenimentul de informare „Învață și dă mai departe” se va desfășura joi 13 decembrie 2018, ora 13.00, la Liceul Teoretic C. R. Vivu Teaca. Vor fi prezentate oportunitățile studiu, voluntariat, stagii, participare, granturi. Pentru detalii, consultați afișul.


26 noiembrie 2018

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud și Școala Gimnazială „Avram Iancu” Bistrița vă invită la workshopul cu tema „1 Decembrie 1918 – Împlinirea visului unei națiuni” activitate care se va desfășura în data de 3 decembrie 2018 – ora 1430 la Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Bistrița-Năsăud (CJRAE). Pentru detalii, consultați afișul.


20 noiembrie 2018

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud organizează concurs pentru ocuparea unui post vacant de secretar gradul I, studii superioare. Pentru detalii, consultați anunțul.


16 noiembrie 2018

„Învăț și dau mai departe” este titlul evenimentului organizat pentru elevii de la Liceul Tehnologic Feldru în data de 21 noiembrie 2018, ora 12.00. Vor fi prezentate oportunitățile studiu, voluntariat, stagii, participare, granturi. Pentru detalii, consultați afișul.


14 noiembrie 2018

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud în parteneriat cu Organizația Salvați Copiii România anunță selecția a doi formatori-voluntari pentru implementarea Programului Național Ora de Net la nivelul județului Bistrița-Năsăud. Pentru detalii, consultați anunțul.


14 noiembrie 2018

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud invită profesorii de matematică la dezbaterea cu tema Considerații metodice privind implementarea noii programe școlare de matematică în ciclul gimnazial care va avea loc în data de 21 noiembrie 2018 – ora 14,30 la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița.
Responsabili de activitate: Stela Camelia POP, inspector școlar de matematică ISJ BN; Doina-Marilena BOGDAN, profesor metodist CCD BN.
Pentru detalii, consultați afișul.


12 noiembrie 2018

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud organizează luni, 19.11.2018, workshopul „Călătorie culinară – China”, ora 14,30, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă, nr. 2, Bistrița.
Responsabili de activitate:
- prof. Xu Xiaolu, Institutul Confucius Cluj;
- prof. metodist GÎMBUȚĂ Alina, CCD BN (telefon: 0751800096).
Participarea este deschisă cadrelor didactice interesate din județul Bistrița-Năsăud.


8 noiembrie 2018

Universitatea din Pitești organizează programe de conversie profesională a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar. Pentru detalii consultați anunțul.


5 noiembrie 2018

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud împreună cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca Extensia Bistrița vă invită să participați la evenimentele: „ZILELE CARIEREI ÎN UNIVERSITATEA TEHNICĂ EXTENSIA BISTRIȚA” și „ZILELE PORȚILOR DESCHISE LA UNIVERSITATEA TEHNICĂ EXTENSIA BISTRIȚA”, în data de 6 noiembrie 2018.
Evenimentele reprezintă primele activități din cadrul proiectului „Zilele Carierei”, proiect inclus în Oferta CCD BN pentru anul școlar 2018-2019, cap. III, pag 103, (responsabili de proiect: prof. metodist Bogdan Doina-Marilena CCD BN tel. 0722381610, insp. prof. Unciu Speranța ISJ BN). Pentru detalii, consultați afișele.


31 octombrie 2018

Ajunsă la cea de-a VI-a ediție, activitatea metodică „Cultură și spiritualitate”, va avea loc vineri, 09 noiembrie 2018. Pentru detalii, consultați Comunicarea și Invitația. Cei care doresc să participe sunt rugați să se înscrie prin formularul online.


29 octombrie 2018

Casa Corpului Didactic Cluj anunță organizarea selecției pentru ocuparea unor posturi de experți pentru regiunea de Nord-Vest, în afara organigramei, în cadrul proiectului POCU „CURRICULUM RELEVANT, EDUCAȚIE DESCHISĂ pentru toți” – CRED. Pentru detalii, consultați anunțul și anexele.


23 octombrie 2018

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud invită cadrele didactice din orașul Bistrița să participe împreună cu elevii la un concurs de selecție pentru LOGO-ul proiectului educațional „Diversitate, Incluziune & Democrație-reconfigurarea culturii și vieții școlare”. Pentru detalii, consultați anunțul sau pagina proiectului.


17 octombrie 2018

Elevii de la liceele din Beclean sunt invitați să participe vineri, 19 octombrie 2018, ora 12.00, la Liceul Tehnologic Henri Coandă Beclean la evenimentul de informare din cadrul campaniei TIME TO MOVE – 2018. Vor fi prezentate oportunitățile studiu, voluntariat, stagii, participare, granturi. Pentru detalii, consultați afișul.


17 octombrie 2018

Ora de Net lansează inițiativa „Dă BLOCK agresivității!”


15 octombrie 2018

Campania TIME TO MOVE 2018 continuă cu evenimentul organizat miercuri 17 octombrie ora 13.00, la Extensia Năsăud a Universității Babeș Bolyai Cluj Napoca. Vor fi prezentate oportunitățile studiu, voluntariat, stagii, participare, granturi. Pentru detalii, consultați afișul.


12 octombrie 2018

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud și Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud organizează pentru profesorii de educație fizică și sport din județ, miercuri, 17.10.2018, ora 14,30, masa rotundă cu tema „Combaterea discriminării și excluziunii sociale prin sport”. Activitatea va avea loc la ISJ BN și va fi coordonată de d-l inspector școlar ONIȚA Dinu și d-l profesor GÎMBUȚĂ Cătălin-Răzvan.
Școlile care implementează proiecte județene, naționale, europene și care au ca teme Antidiscriminarea prin sport/ Integrarea și incluziunea educațională și/sau socială prin sport pot disemina rezultate de proiect în acest context.
Evenimentul este dedicat campaniei de combatere a rasismului și discriminării la inițiativa Comisiei Europene (prezentată în „Cartea Albă a Sportului”), săptămâna „Fotbaliști în acțiune” (11-25 octombrie 2018).


5 octombrie 2018

Campania TIME TO MOVE 2018 în unitățile de învățământ din județul Bistrița-Năsăud va demara marți 9 octombrie 2018, ora 14,00, la Școala Gimnazială Josenii Bârgăului. Vor fi prezentate oportunitățile studiu, voluntariat, stagii, participare, granturi. Pentru detalii, consultați afișul.


3 octombrie 2018

Pentru responsabilii cu formarea continuă:
Instrumentul de gestionare a Creditelor Profesionale Transferabile (tabel CPT.xls) va fi folosit pentru centralizarea situației CPT a cadrelor didactice pe intervale de 5 ani, conform Art. 245 din Legea Educației Naționale.
După completare, va fi trimis pe adresa ccd_bistrița@yahoo.com. Termen: 18.10.2018.
Atenţie: NU se poate folosi tabelul de anul trecut!


28 septembrie 2018

Acesta este al doilea chestionar la care sunt rugate să răspundă cadrele didactice din învățământul preșcolar, primar și secundar inferior, ca etapă în acreditarea programului de formare continuă „Mentorat pentru dezvoltarea de competenţe didactice”, dezvoltat în cadrul proiectului „Proces educațional optimizat prin activități de mentorat în școlile bistrițene”, cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014–2020, SMIS: POCU 74/6/18/106557 și implementat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud în parteneriat cu C&T Strategic Business Partners.


27 septembrie 2018

Universitatea din Craiova organizează programe de conversie profesională a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar. Pentru detalii consultați anunţul.


20 septembrie 2018

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud intenționează să acrediteze un program de formare continuă pentru dezvoltarea competențelor transversale în cadrul proiectului „Proces educațional optimizat prin activități de mentorat în școlile bistrițene”, cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014–2020, SMIS: POCU 74/6/18/106557, implementat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud în parteneriat cu C&T Strategic Business Partners și destinat cadrelor didactice din unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţ, beneficiare ale proiectului.
Cadrele didactice din învățământul preșcolar, primar și secundar inferior sunt rugate să răspundă la acest chestionar.


20 septembrie 2018

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați organizează programe de conversie profesională a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar. Pentru detalii consultați anunțul.


19 septembrie 2018

Repartizarea profesorilor metodiști în comisiile constituite în vederea echivalării în credite profesionale transferabile (CPT) a formelor de organizare a formării continue poate fi consultată în acest document.


19 septembrie 2018

Universitatea din Craiova şi Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Bucureşti organizează programe de conversie profesională a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar. Pentru detalii consultați anunţul.


18 septembrie 2018

Ministerul Educației Naționale, în colaborare cu Institutul Român pentru Drepturile Omului, organizează „Concursul Național de Creativitate Didactică în domeniul materialelor auxiliare destinate educației pentru drepturile omului, democrație și o cultură a păcii”, ediția a IX-a. Pentru detalii, consultați anunțul și regulamentul.


14 septembrie 2018

APLICAREA ORDINULUI Nr. 5562 din 7 octombrie 2011 pentru aprobarea Metodologiei privind sistemul de acumulare, recunoaștere și echivalare a creditelor profesionale transferabile. Detalii în document.


27 august 2018

Apel selecție Experți formatori – Proiect CRED în regiunea Nord-Vest.

Anexe


22 august 2018

Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava organizează conversie profesională a cadrelor didactice pentru specialitatea „Filosofie”. Pentru detalii, accesați anunțul.


3 august 2018

CCD BN anunță selecția a doi participanți, formatori acreditați ai CCD BN , pentru prima mobilitate a proiectului „Diversity, Inclusion & Democracy-Reshaping the School Life and Culture”, 2018-EY-PMIP-R1-0007 ce va avea loc în perioada 05-10 octombrie 2018, la OSLO, Norvegia. Cei care îndeplinesc cumulativ condițiile de înscriere (vezi aici) vor depune în format printat un CV în format Europass (semnat și datat pe fiecare filă) și o scrisoare de intenție, până la data de 08.08.2018 (în intervalul orar 9,00-12,00).


1 august 2018

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud anunță câștigarea proiectului educațional „Diversity, Inclusion & Democracy-Reshaping the School Life and Culture”, acronim D.I.D., 2018-EY-PMIP-R1-0007, finanțat prin Granturile SEE – Mecanismul Financiar 2014-2021, Programul de Educație, Burse, Ucenicie și Antreprenoriatul Tinerilor în România.
Proiectul se va derula în perioada 01.09.2018-31.08.2019 și are ca scop dezvoltarea competențelor de formare și de predare pentru formatorii CCDBN și cadrele didactice din unitățile de învățământ preuniversitar din județul Bistrița-Năsăud, în vederea integrării diversității și valorilor democratice atât la nivelul designului de program, cât și la cel al practicii educaționale.
Partenerii de proiect sunt: The European Wergeland Centre (EWC), Oslo, Menneskerettighetsakademiet/ Human Rights Academy, Oslo și Brainobrain Norway AS, Bergen, Norvegia.


15 iulie 2018

Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, organizează cursuri de master „Management curricular”. Pentru detalii, accesați anunțul.


5 iunie 2018

Eveniment de promovare a serviciului Eurodesk, la Școala Profesională Târlișua, vineri 8 iunie, ora 14.00. Vor fi prezentate oportunitățile studiu, voluntariat, stagii, participare, granturi. Pentru detalii, consultați afișul.


30 mai 2018

Rezultatele Festivalului-concurs „CDIdei în cărți”, etapa județeană, Bistrița-Năsăud, desfășurat în 24 mai 2018, sunt prezentate în raportul activității. Fotografii cu obiectele realizate de echipe se pot vedea în album.


21 mai 2018

Casa Corpului Didactic aJudețului Bistrița-Năsăud împreună cu Liceul Teoretic Sanitar Bistrița organizează Simpozionul Național „EcoSănătatea” – Proiecte pentru viitor în data de 31 mai 2018. Pentru detalii, consultați afișul și anunțul.


14 mai 2018

Festivalul – concurs „CDIdei în cărți” se va organiza la nivelul județului Bistrița-Năsăud, în data de 24 mai ora 15,00 astfel:
- Învățământul primar – la Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Bistrița;
- Învățământul gimnazial – la Centrul de Documentare și Informare al Colegiului Național „Liviu Rebreanu” Bistrița.


9 mai 2018

Universitatea „Valahia” din Târgoviște organizează programe de conversie profesională: „Istorie”, „Geografie”, „Limbă și literatură engleză”, „Limbă și literatură franceză”, „Educație fizică și sportivă”, „Informatică”, „Educație tehnologică”, „Muzică instrumentală”, „Pedagogia învățământului primar și preșcolar”, „Limba și literatura română”, „Limba și literatura română/ Limba și literatura engleză”, „Științe (Chimie-Fizică-Biologie)”. Pentru detalii consultați anunțul.


4 mai 2018

În data de 16 mai 2018, ora 15, la Casa Argintarului, va avea loc dezbaterea cu tema: „Icoana – fereastră deschisă spre suflet”.
Cadrele didactice interesate se pot înscrie prin e-mail (Numele și prenumele, unitatea școlară, funcția) la adresa margaretapop@yahoo.com, până marți, 15.05.2018, ora 14. Pentru detalii consultați invitația. Responsabili de activitate: bibl. Pop Margareta (0744-644790), prof. dr. Scridon Corina-Maria (0766-360187).


24 aprilie 2018

Asociația LEARN&VISION CLUJ-NAPOCA vă invită să participați la Conferința Internațională „MASĂ CRITICĂ PENTRU O EDUCAŢIE DE CALITATE. LITERAȚIA PENTRU VIAȚĂ”, ediția a VI-a, Cluj-Napoca, 18 mai 2018.
Înscrierile se fac accesând următorul link.
Pentru mai multe detalii, vă rugăm să consultați invitația.


24 aprilie 2018

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca invită cadrele didactice la Masa rotundă cu tema: „Ingineria secolului XXI – repere vocaționale”, joi 26 aprilie 2018. Pentru detalii, consultați afișul.


19 aprilie 2018

Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean și Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud invită cadrele didactice interesate să participe la Simpozionul Internațional „eTwinning – creativity and innovation” ce va avea loc la Beclean (la Colegiul Național „Petru Rareș”), în data de 9 mai 2018. Participarea este gratuită, nu se plătesc taxe pentru publicarea materialelor! În urma unui proces de selecție, o parte din materialele trimise vor fi publicate în numărul următor al revistei Didactica Nova, cu apariție în data de miercuri, 16 mai 2018, în Ziarul Răsunetul. Pentru detalii, consultați afișul, regulamentul și fișa de înscriere.
Pentru informații suplimentare: Emese Marika Cîmpean – director adjunct Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean, tel. 0742309318; Alina Gîmbuță – profesor metodist CCD BN, tel. 0751800096.


29 martie 2018

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud și Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud vă invită să participați la simpozionul județean „Obiceiuri și tradiții la romi”, care se va desfășura la Școala Gimnazială nr. 4 Bistrița, în data de 12 aprilie 2018. Pentru detalii, consultați afișul.


26 martie 2018

În atenția Directorilor/ Directorilor Adjuncți/ Responsabililor cu formarea continuă
Vă informăm că în perioada 13-14//20-21 aprilie 2018, CCDBN organizează cursul „Managementul formării continue” (24 de ore), destinat responsabililor cu formarea continuă din școli, pe cele patru centre arondate, conform tabelelor: grupa 1, grupa 2, grupa 3, grupa 4.
Fișierul de calcul tabelar „Macheta_RFC” va fi necesar pentru raportarea situației formării continue la finalul anului școlar.
Activitatea de formare va începe vineri, 13 aprilie 2018, ora 14,30.
Pentru detalii suplimentare luați legătura cu formatorul grupei și consultați site-ul CCDBN.


23 martie 2018

Casa Corpului Didactic a Judeţului Bistriţa-Năsăud și Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”, Bistriţa vă invită la workshop-ul cu tema „Basarabia – ținut al României Mari”, activitate care se va desfăşura în data de 27 martie 2018 – ora 14,00, la Școala Gimnazială „Avram Iancu”, Bistrița. Pentru detalii, consultați invitația.


21 martie 2018

Learn Forward invită cadrele didactice să folosească gratuit software-ul educațional Hypersay, disponibil online. Pentru detalii consultați descrierea.


16 martie 2018

Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Casa Corpului Didactic Cluj, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Cluj-Napoca, Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga”, Cluj-Napoca vă invită să participați la Festivalul-concurs și simpozionul național „Eu citesc! Tu… mai citești?”, ediția a II-a, Cluj-Napoca 2018. Pentru detalii, consultați descrierea și anexele.


16 martie 2018

Casa Corpului Didactic Cluj vă invită să participați la ediția aniversară a Simpozionului PREUNIVERSITARIA, ediția a XXX-a, care va avea loc în 17 mai 2018 la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Cluj-Napoca. Înscrierea se face prin formular online. Pentru detalii, consultați invitația.


16 martie 2018

Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, Cluj-Napoca și Școala Gimnazială „Gheorghe Şincai”, Floreşti, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Facultatea de Știința și Ingineria Mediului, Cluj-Napoca, Casa Corpului Didactic Cluj, vă invită la concursul național „Să păstrăm un mediu sănătos”, ediția a V-a care va avea loc în data de 04.05.2018, începând cu ora 11,00. Pentru detalii, consultați invitația și anexele.


15 martie 2018

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud organizează joi, 22.03.2018, ora 14,30, workshop-ul „Dezvoltarea Durabilă-imperativ al viitorului” la Palatul Copiilor, Bistrița. Școlile care implementează proiecte județene, național, europene și care au Dezvoltarea Durabilă ca temă centrală/secundară, pot disemina rezultate de proiect în acest context.
Responsabili de activitate: prof. BERARU Mihaela, Liceul cu Program Sportiv, Bistrița; prof. metodist GÎMBUȚĂ Alina, CCD BN
Participarea este deschisă tuturor cadrelor didactice interesate din județul Bistrița-Năsăud.
Înscrierea se face prin mail la cgimbuta@yahoo.com. Vă așteptăm cu drag!


13 martie 2018

Casa Corpului Didactic a Judeţului Bistriţa-Năsăud împreună cu Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Bistriţa vă invită în data de 20 martie 2018 la Simpozionul Județean „Demersuri didactice inovative cu caracter interdisciplinar”. Pentru detalii, consultați afișul.


26 februarie 2018

Referitor la Festivalul-concurs „CDIdei în cărți” (cuprins în Calendarul Activităților Educative de la nivel Regional în anul 2018), având ca scop utilizarea eficientă a resurselor structurilor info-documentare din unitățile de învățământ pentru dezvoltarea, demonstrarea şi manifestarea competenţelor elevilor în domeniul culturii şi civilizaţiei în activități de educaţie nonformale.
În anul 2018 Festivalul se desfășoară pe trei nivele de clase (clasele III- IV; clasele V-VI; clasele VII-VIII) și are trei etape (unitate de învățământ, județeană și regională).
La adresa https://cdidei.wordpress.com găsiți toate informațiile privind proiectul. Informații găsiți și pe site-ul CCD Sibiu: http://www.ccdsibiu.ro/proiecte/proiecte.htm.
Vă rugăm să confirmați prin e-mail la adresa margaretapop@yahoo.com, până vineri, 2 martie 2018, ora 10.00, înscrierea/ intenția de înscriere în proiect.
Pentru detalii, consultați anunțul.
Persoană de contact: bibliotecar Margareta POP, tel. 0263 237 094, 0744 644 790.


22 februarie 2018

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud invită cadrele didactice interesate la workshop-ul „Dezvoltarea inteligenței emoționale la elevi-metode, practici”. Activitatea va avea loc marți, 6.03.2018, ora 14,30, la sala de festivități a Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud, din strada Nicolae Bălcescu, nr. 9. Înscrierea se poate face prin trimiterea unui email la adresa bianca_gherasim@yahoo.com. Vă așteptăm!


14 februarie 2018

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud invită cadrele didactice interesate la workshop-ul „Indicatori ai Sindromului Siberian în mediul școlar”.
Activitatea va avea loc marți, 27.02.2018, ora 14,30, la sala de festivități a Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud, din strada Nicolae Bălcescu, nr. 9.
Înscrierea se poate face prin trimiterea unui email la adresa cgimbuta@yahoo.com.
Vă așteptăm!


25 ianuarie 2018

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud invită cadrele didactice interesate de promovarea siguranței on-line în instituția școlară în care activează la workshop-ul „Fii promotor al siguranței digitale în școala ta! – Be an e-Safety Promoter in your School!”.
Activitatea este înscrisă și ca eveniment eTwinning fiind dedicată zilei de 06 februarie 2018, Ziua unui internet mai sigur/ Safer Internet Day 2018 și se va desfășura în sala de festivități a Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud, din strada Nicolae Bălcescu, nr. 9, începând cu ora 12,00.
Înscrierea se poate face prin trimiterea unui email la adresa cgimbuta@yahoo.com sau prin intermediul platformei e-Twinning (pentru cei care au cont e-Twinning), la secțiunea Evenimente.
Vă așteptăm cu mult drag!


22 ianuarie 2018

Asociația InfoCons oferă cursuri vocaționale în domeniile „Protecția consumatorilor” și „Financiar bancar”. Pentru detalii, consultați anunțul.


8 decembrie 2017

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud organizează luni, 11.12.2017, workshop-ul „Grație și sănătate prin arta Tai Chi Chuan”, ora 14,30, la Școala Profesională Specială „Sfânta Maria”, Bistrița (sala de sport).
Responsabili de activitate: prof. ZHANG Dong, Institutul Confucius Cluj; prof. metodist GÎMBUȚĂ Alina, CCD BN
Participarea este deschisă profesorilor de educație fizică și sport, kinetoterapeuților din școli, altor cadre didactice interesate din județul Bistrița-Năsăud. Pentru detalii consultaţi afişul.


4 decembrie 2017

Evenimentul de informare „Tineri pentru Europa” se va desfășura marți 5 decembrie 2017, ora 13.00, la Școala Gimnazială nr. 4 Bistrița.
Vor fi prezentate oportunitățile pentru tineri din cadrul programului ERASMUS +, Portalul European pentru Tineret și Corpul European de Solidaritate.
Participă elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială nr. 4 Bistrița.
Pentru detalii, consultați afișul.


24 noiembrie 2017

Eurodesk în Bistrița-Năsăud continuă cu evenimentul organizat miercuri, 29 noiembrie 2017, ora 12.00, la Colegiul Național George Coșbuc Năsăud. Vor fi prezentate oportunitățile pentru tineri din cadrul programului ERASMUS +, Portalul European de Tineret și Corpul European de Solidaritate. Pentru detalii, consultați afișul.


15 noiembrie 2017

În perioada 21-24 noiembrie 2017, Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud organizează sesiuni de instruire cu responsabilii cu formarea continuă, conform următoarei planificări:
Grupa 1: marți 21.11.2017 ora 14.00, la Școala Profesională Specială Sfânta Maria Bistrița
Grupa 2: joi 23.11. 2017 ora 14.00, la Școala Profesională Specială Sfânta Maria Bistrița
Grupa 3: miercuri 22.11.2017. ora 14.00, la Colegiul Silvic Transilvania Năsăud
Grupa 4: vineri, 24.11.2017 ora 14.00, la Colegiul Național Petru Rareș Beclean
Pentru informații suplimentare contactați responsabilii de activitate.


1 noiembrie 2017

Eveniment de promovare a serviciului Eurodesk, la liceul de Muzică Tudor Jarda Bistrița – vineri, 3 noiembrie 2017, ora 12.00. Pentru detalii, consultați afișul.


26 octombrie 2017

Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud invită cadrele didactice la workshop-ul „Ritualul ceaiului în cultura chineză”, luni, 30 octombrie 2017, ora 15.30, locația – Palatul Copiilor, Bistrița. Pentru detalii, consultați afișul.


22 octombrie 2017

„It’s Time to move” este titlul evenimentului organizat pentru elevii de la Liceul Radu Petrescu Prundu Bîrgăului în data de 27 octombrie 2017, ora 13.00. Vor fi prezentate oportunitățile pentru tineri din cadrul programului ERASMUS +, Portalul European de Tineret, Corpul European de Solidaritate precum și promovarea concursului „Design de tricouri”! Pentru detalii, consultați afișul.


10 octombrie 2017

Elevii de la liceele din Bistrița sunt invitați să participe vineri, 13 octombrie 2017, ora 13.00, la Centrul Multifuncțional de la Liceul Tehnologic Forestier Bistrița la evenimentul de informare referitor la oportunitățile pentru tineri din cadrul programului ERASMUS +, Portalul European de Tineret, Corpul European de Solidaritate, precum și promovarea concursului de design de tricouri al campaniei TIME TO MOVE – 2017. Pentru detalii, consultați afișul.


5 octombrie 2017

09 Octombrie 2017, workshop ”Ziua Națională de comemorare a victimelor Holocaustului-exemple de bună practică în predarea istoriei”, ora 14,00, LICEUL "RADU PETRESCU", PRUNDU BÎRGĂULUI, sala CDI.
Responsabil: prof. BATÎȘ Mihaela, contact: 0740179588


3 octombrie 2017

Campania TIME TO MOVE 2017 în unitățile de învățământ din județul Bistrița-Năsăud va demara vineri 6 octombrie 2017, ora 14,00, la Extensia Năsăud a Universității Babeș Bolyai Cluj Napoca. Evenimentul de informare referitor la oportunitățile pentru tineri din cadrul programului ERASMUS +, Portalul European de Tineret, Corpul European de Solidaritate, precum și promovarea concursului de design de tricouri al campaniei, este organizat pentru studenții din anul I de la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației. Pentru detalii, consultați afișul.


19 septembrie 2017

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu organizează programele de conversie profesională "Educaţie tehnologică" şi "Economie şi educaţie antreprenorială". Pentru detalii consultați anunțul.


21 august 2017

Universitatea „Transilvania” din Brașov organizează programul de conversie profesională domeniul matematică. Pentru detalii consultați anunțul.


9 august 2017

Descoperă AUTORII celor mai bune manuale
Educație Socială clasa a V-a
Procedura de alegere a manualului de Educație Socială este următoarea (Rocnee):
1. Accesează Selectarea Necesarului de Manuale Scolare (SNMS) de pe site-ul Rocnee
2. Selectează Clasa a V-a din Catalog Manuale
3. Selectează titlul „Educație Socială”
4. Autorii noștri sunt: Sorina Codruța Missbach, Gabriel-Ștefan Ion
5. Editura este „Ascendia Design”.
6. Adaugați numărul necesar de manuale în câmpul „Comanda”
7. Salvați datele

Educație Tehnologică și Aplicații Practice clasa a V-a
Procedura de alegere pentru manualul de Educație tehnologică este următoarea (Rocnee):
1. Accesează Selectarea Necesarului de Manuale Scolare (SNMS) de pe site-ul Rocnee
2. Selectează Clasa a V-a din Catalog Manuale
3. Selectează titlul „Educație tehnologică și aplicații practice”
4. Autorii noștri sunt: Elena Carmena Neamțu, Violeta Halbac
5. Editura este „Ascendia Design”.
6. Adaugați numărul necesar de manuale în câmpul „Comanda”
7. Salvați datele

Alege gratuit manualule nostre pentru școala ta...
Manualele sunt făcute să funcționeze pe orice calculator, tabletă sau telefon din dotare. Profesorii pot fi siguri ca vor putea folosi manualele noastre în format clasic, dar și pe dispozitive inteligente.
Intrați pe manuale.eduteca.ro și accesați manualele în format tip PDF.
Atenție!
Pentru lansarea comenzilor către Minister (link funcțional numai din unitatile de învățământ), vă rugăm să accesați: https://transfer.rocnee.eu/manuale și să alegeți Ascendia Design


9 august 2017

Manuale Editura CD PRESS:
Educație fizică și sport
Ghidul profesorului


9 august 2017

Manuale Editura Litera:
Educație Fizică și Sport
Pregătire sportivă practică - Fotbal
Pregătire sportivă practică - Atletism


5 iulie 2017

Universitatea „Dunărea de Jos” Galați organizează programele de conversie profesională „Educație tehnologică” și „Educație fizică”. Pentru detalii consultați anunțul.


5 aprilie 2017

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Universitatea din Craiova organizează programe de conversie profesională a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar. Pentru detalii consultați anunțul.


17 martie 2017

Revista Nova Didactica (ISSN-L = 2247 – 157X) este noua revistă editată de Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud și apare doar în variantă online. Cadrele didactice care doresc să publice în această revistă sunt rugate să trimită articolele pe adresa cunoscută, didacticanova@gmail.com.
Vechea revistă, Didactica Nova, va apărea în continuare lunar ca supliment al ziarului Răsunetul (precum și în variantă online), iar conținutul va fi stabilit sub coordonarea Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud.


15 februarie 2017

Participarea cadrelor didactice de limba germană la activități de formare continuă organizate de Institutul Goethe București este recunoscută prin acordarea de credite profesionale transferabile. Pentru detalii consultați documentul MEN.