„Promoting social inclusion through access to outdoor education”


Descrierea proiectului

 


ANUNȚURI:

27 mai 2022

“Working together for a green,competitive and inclusive Europe”

Profesori bistrițeni-agenți ai schimbării la Oslo
Pornind de la nevoia profesorilor de a cunoaște noi metode și instrumente, dar și de a dezvolta cunoștințe și competențe relevante pentru a crea clase incluzive în cadrul cărora fiecare elev să primească cele mai bune servicii educaționale, Casa Corpului Didactic a județului Bistrița-Năsăud implementează proiectul „Promoting social inclusion through access to outdoor education”, număr de referință 2021-EY-PMIP-0015, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului de Educație, Burse, Ucenicie și Antreprenoriatul Tinerilor.
Proiectul include o serie de activități care vizează formarea unui grup de 6 experți educaționali care vor transmite cunoștinte și competențe colegilor, cadre didactice în unitățile de învățământ din județul Bistrița-Năsăud, în perioada martie 2022-ianuarie 2023.
Așadar, prima activitate de formare s-a desfășurat în Norvegia, Oslo, unde o echipă formată din 3 experți educaționali, formatori ai CCD BN, au participat la cursul ”Teacher as Change Agent” furnizat de NEWSCHOOL AS. Pe durata a 5 zile, în perioada 9-13 mai, doamnele profesoare, Livia Chiriac, Ana Moldovan și Alina Petri, au învățat cum să construiască „echipe ale schimbării” în unitățile de învățământ, cum să devină facilitatori într-un sistem educațional centrat pe elev dar și cum să proiecteze și să implementeze proiecte interdisciplinare, toate acestea într-un cadru prietenos, dar de un înalt profesionalism. Cursul s-a bazat pe multe activități practice, exerciții de energizare, jocuri, tehnici de formare a echipei, experiențe structurate de învățare și dezvoltarea unor competențe care vor susține implementarea unor practici inovative în instituțiile de învățământ. De asemenea, a presupus și o zi de job shadowing și observare directă a particularităților sistemului de învățământ norvegian la Școala Montessori Lyse.
Material realizat cu sprijinul financiar al Mecanismului Financiar al SEE 2014 – 2021. Conținutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului/autorilor.

Articol

Prezentare


23 martie 2022

Rezultatele finale ale concursului de selecție a 3 experți educaționali care vor participa la cursul de formare „Smart Teachers Play More Outdoors”.


15 martie 2022

Casa Corpului Didactic a județului Bistrița-Năsăud, în calitate de coordonator proiect, anunță organizarea concursului de selecție a 3 experți educaționali pentru a participa la cursul de formare „Smart Teachers Play More Outdoors” care se va desfășura în Islanda, în perioada 10-17 iulie 2022. Pentru detalii, consultați documentul.


11 martie 2022

Rezultatele finale ale concursului de selecție a 3 experți educaționali pentru a participa la cursul de formare „Teacher as Change Agent”.


7 martie 2022

Casa Corpului Didactic a județului Bistrița-Năsăud, în calitate de coordonator proiect, anunță organizarea concursului de selecție a 3 experți educaționali pentru a participa la cursul de formare „Teacher as Change Agent” care se va desfășura în Oslo, Norvegia, în perioada 9-13 mai 2022. Pentru detalii, consultați documentul.

Procedură selecţie participanţi